Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, πρ. υπουργός

Eurokinissi

Το περίφημο αυτό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έρχεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως πολύ σωστά λέτε, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Προσβάλλει κατ' αρχήν όλους τους δημοκράτες στην Ευρώπη. Προσβάλλει και τον κοινό νου. Διότι ο κομμουνισμός ως ιδεολογία είχε μεγάλη προσφορά, ιστορική προσφορά, και στην εργατική τάξη και στις κοινωνίες. Σε όλον τον κόσμο και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη. Αρα, είναι προσβολή θα έλεγα προς όλους αυτό το οποίο πάει να γίνει.

Ελπίζω να μην περάσει, να μην το ψηφίσει κανένας, διότι διαφορετικά καταγγέλλεται μια ιδεολογία με ιστορική προσφορά. Αν το σύστημα αυτό απέτυχε ή δεν απέτυχε και πώς πήγε, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο εξετάζουν οι ιστορικοί χωρίς καμία αμφιβολία. Αλλά η προσφορά, η ιδεολογική προσφορά του κομμουνισμού, η κομμουνιστική ιδεολογία μόνο θετικά προσέφερε, και σαν τέτοια πρέπει να εξετάζεται. Και έτσι εξετάζεται από όλους τους νοήμονες.

Πιστεύω ότι κανένας Ελληνας βουλευτής δε θα το ψηφίσει. Δεν πρέπει να το ψηφίσει, διότι και στην Ελλάδα αν υπάρχουν κατακτήσεις, που υπάρχουν κατακτήσεις όλα αυτά τα χρόνια, της εργατικής τάξης και γενικότερα της δημοκρατικής ανέλιξης της κοινωνίας, αυτά οφείλονται και στην κομμουνιστική ιδεολογία χωρίς καμία αμφιβολία, που μπόλιασε γενικότερα την εξέλιξη την πολιτική, και της χώρας μας, αλλά θα έλεγα και όλου του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ