Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ

Νομάρχης Κέρκυρας

«Το μνημόνιο με τίτλο "Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων" είναι ένα κείμενο κατάπτυστο, προσβλητικό και καταδικαστέο στη συνείδηση κάθε πολίτη ανεξάρτητα από ιδεολογικές-πολιτικές πεποιθήσεις.

Η προσπάθεια να διαγραφεί για να ξαναγραφεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας και να ενοχοποιηθούν ιδεολογικές απόψεις στη βάση ταύτισης της κομμουνιστικής με τη φασιστική ιδεολογία προκαλεί "ανατριχίλα" για τις μεθοδεύσεις επικίνδυνων ενεργειών που κυοφορούνται για να υποτάξουν το μέλλον των παιδιών μας. Με στόχο να ξεχάσουμε ότι είμαστε πολίτες, δημιουργοί του πολιτισμού και να μετατραπούμε σε καθοδηγούμενες μάζες.

Δεν ξεχνάμε πως η ιστορία του λαϊκού κινήματος, αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι οι κομμουνιστές, γράφτηκε στους λαϊκούς αγώνες στους δρόμους, στα βουνά, στις πλατείες, στα εργοστάσια. Γράφτηκε μέσα από τις σημαντικές κατακτήσεις που βίωσε τις τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα. Γράφτηκε σε κάθε γωνιά της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η δημοκρατία έδινε την υπέρτατη μάχη ενάντια στο ναζισμό, μια μάχη που κερδήθηκε χάρη στην καθοριστική συμμετοχή και συμβολή της κομμουνιστικής αριστεράς.

Είναι χρέος όλων μας, κάθε δημοκράτη, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, η υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης, ο σεβασμός απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα και η υποχρέωσή μας να παραδώσουμε με σταθερό χέρι τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές. Με τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού.

Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μαζική για να μην ψηφιστεί στις 24-27 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου το μνημόνιο ντροπής και αθλιότητας που στρεβλώνει σκόπιμα την ιστορία της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ