Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα αντιλαϊκής επιμόρφωσης

Μαθήματα αφομοίωσης και αποτελεσματικής εφαρμογής των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραδόθηκαν τις προάλλες στους αιρετούς της χώρας, στο πλαίσιο διημερίδας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η θεματολογία της διημερίδας αρκεί για να καταδείξει ποιος ρόλος επιφυλάσσεται για τους δήμους. Απ' τη μια, να αποτελέσουν ένα βασικό μοχλό προώθησης των αντιλαϊκών επιλογών κι απ' την άλλη να καλλιεργούν και να συντηρούν την «κοινωνική συνοχή», δηλαδή να «χωνεύουν» και να καταπνίγουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Χαρακτηριστικά, οι αιρετοί δασκαλεύτηκαν πώς θα αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα εξαγοράς των συνειδήσεων, πώς θα προωθήσουν πολιτικές απασχόλησης που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, πώς θα αποκτήσουν δήθεν αυτονομία μέσα από την επιβολή φόρων κλπ.

Ισως θα πρέπει και οι ίδιοι οι δημότες να δώσουν ένα μάθημα στους αιρετούς που ασπάζονται πολιτικές σε βάρος τους. Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του επόμενου Οκτώβρη είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ