Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

Νομάρχης Σάμου

«Τα φαντάσματα της αντίδρασης κάνουν βόλτα και τα περιφέρει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Λίντμπλαντ. Αυτή η πρόταση που έκανε για να καταδικαστούν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού και τα κομμουνιστικά κόμματα που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στον κόσμο, είναι μία επαίσχυντη πρόταση. Δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά όλο τον κόσμο.

Να δηλώσω και να υπενθυμίσω τους αγώνες που έχουν δώσει οι λαοί αυτών των καθεστώτων και τους ποταμούς αίματος ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό. Αν δεν ήταν η Ρωσία υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, δε θα μπορούσε να ανακοπεί η επέλαση του φασισμού και κανείς δε γνωρίζει ποια θα ήταν η έκβαση του πολέμου.

Πέραν τούτων, μέσα απ' αυτά τα καθεστώτα, οι μουζίκοι της στέπας έγιναν οδηγοί των Σπούτνικ. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούν ανθρώπους αυτών των χωρών για εγκλήματα και οι λαοί να έχουν προοδεύσει τόσο στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.

Και αν χάθηκε το παιχνίδι, χάθηκε στον οικονομικό τομέα. Γιατί δεν μπορούσαν οι χώρες αυτές να αντέξουν στην επίθεση του καπιταλισμού και στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια που γίνεται στην Ευρώπη, συντονισμένα, αφορά κάθε πολίτη της χώρας, κάθε πολίτη του κόσμου.

Οταν χτυπά η καμπάνα για το γείτονα θα χτυπήσει και για μένα, έλεγε ο Χέμινγουεϊ.

Εμείς σαν Νομαρχιακό Συμβούλιο Σάμου είμαστε παρόντες και αντιστεκόμαστε στις λογικές που απαξιώνουν την ιστορική μνήμη και είναι απαράδεκτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ