Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Εναρξη με απουσίες

Οι συζητήσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου που θα διεξαχθούν υπό την εποπτεία των «μεγάλων δυνάμεων» απασχολούν και ανησυχούν και τους υπόλοιπους Βαλκάνιους, οι οποίοι αναγκαστικά δεν μπορούν να πράξουν τίποτε διαφορετικό από το να παρακολουθούν τα γεγονότα. Αυτή η παρακολούθηση των εξελίξεων στο Κόσσοβο φαίνεται πως θα είναι και η κύρια ασχολία της ελληνικής προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο, η οποία ξεκινά σήμερα με τελετές, αλλά και σημαντικές απουσίες.

Το χαιρετισμό του πρωθυπουργού που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της ελληνικής προεδρίας, μεταξύ άλλων, δε θα ακούσουν ο διοικητής του ΟΗΕ στο Κόσσοβο Σέρεν Πέτερσεν καθώς και ο μεσολαβητής του Οργανισμού στη διαπραγμάτευση Σέρβων και Αλβανών Κοσσοβάρων Μάρτι Αχτισαάρι. Θα λείψουν επίσης και οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας Γκιουλ και της Αλβανίας Μουσταφά.

Από αυτούς που θα έρθουν ιδιαίτερο ενδιαφέρων για την ελληνική πλευρά έχει η υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ιλινκα Μίτρεβα, με την οποία πιθανότατα θα συναντηθεί στο περιθώριο των εργασιών ο Πέτρος Μολυβιάτης, για να διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στην υπόθεση της ονομασίας του νέου κράτους


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ