Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΝΘΗ ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ

Τραγουδίστρια

«Σίγουρα είμαι ενάντια σ' αυτό το μνημόνιο και φαντάζομαι ότι όλοι οι άνθρωποι που ξέρουν την ιστορία της χώρας τους και την παγκόσμια ιστορία θα είναι ενάντια σε αυτό το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Η ιστορία μας έχει δείξει ότι όλοι οι αγώνες για την ειρήνη, για την ισότητα γίνανε από τα κινήματα τα κομμουνιστικά, αλλά ίσως αυτό είναι που ενοχλεί το κεφάλαιο της ΕΕ, γι' αυτό και πάντα ο πόλεμός τους ήταν ενάντια στον κομμουνισμό.

Είναι η μόνη φωνή που ακούγεται αυτή τη στιγμή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες που αντιστέκονται.

Το πρόβλημά τους είναι αυτό και βέβαια το πιο φοβερό για μένα προσωπικά στο μνημόνιο αυτό είναι η ισοβάθμιση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Προσωπικά εγώ σαν παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ξέρω αρκετά καλά την ιστορία ειδικά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, του πολέμου του πατριωτικού, όπου ο λαός της Σοβιετικής Ενωσης έχασε εκατομμύρια ανθρώπους σ' αυτόν τον πόλεμο και μετά από αυτόν.

Είναι όχι απλά απαράδεκτο, αλλά νομίζω ότι εξοργίζει ανθρώπους που ξέρουν την ιστορία.

Χαίρομαι που ενάντια σε αυτό το μνημόνιο δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και άνθρωποι που ανήκουν σε άλλους χώρους και κατά καιρούς έχουν κριτικάρει αυτή την ιδεολογία.

Θα είναι βέβαια ευτύχημα το να ακουστεί πολύ δυνατά η φωνή ενάντια σε αυτό και με τα συλλαλητήρια σε όλο τον κόσμο και ειδικά στο Στρασβούργο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ