Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

«Κατά την άποψή μου και όλων των δημοτικών συμβούλων είναι απαράδεκτη και ακατανόητη η θέση του Σουηδού Ευρωβουλευτή ο οποίος ζητά διερεύνηση όλων των εγκλημάτων του σοβιετικού Καθεστώτος και προσπαθεί - επιχειρεί ουσιαστικά να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό.

Το γεγονός αυτό θεωρούμε ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της δημοκρατίας που διέπουν τον Δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό εδώ και αιώνες.

Η ιστορική μνήμη είναι ακόμα νωπή και κανείς Ευρωπαίος πολίτης δεν μπορεί να αγνοήσει την προσφορά και το αίμα και τις θυσίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ενωσης στον αγώνα που έγινε για την τελική νίκη κατά της Ναζιστικής Γερμανίας.

Επίσης, στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα σημαντική και καθοριστική είναι η συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων για την εδραίωση και την ωρίμανση της δημοκρατίας μας. Κοινή επίσης είναι η εκτίμηση όλων μας ότι και το ΚΚΕ συνέβαλε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση ενώ πρότεινε και προτείνει τις δικές του λύσεις για τα αιτήματα και τα δίκαια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ