Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

Η ώρα της ευθύνης έφτασε για τις αντιπροσωπείες των Εθνικών Κοινοβουλίων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς στην ατζέντα των εργασιών της, που αρχίζουν σήμερα, βρίσκεται και το διαβόητο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Το τι θα πράξουν εκεί μένει να αποδειχτεί, να φανεί αν για παράδειγμα οι Ελληνες βουλευτές θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους για καταψήφιση του μνημονίου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το κύριο. Στο εδώλιο κάθε λαϊκής συνείδησης στη χώρα μας κατηγορούμενος δεν είναι ο σοσιαλισμός, δεν είναι η κομμουνιστική ιδεολογία. Κατηγορούμενος είναι ο ιμπεριαλισμός και τα υποχείριά του, οι ηθικοί αυτουργοί του βιασμού που επιχειρείται σε βάρος της ιστορικής αλήθειας.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας, οι προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και σήμερα στο Στρασβούργο, αντάμα με πολλούς άλλους κομμουνιστές και δημοκράτες από άλλες χώρες της Ευρώπης, διαδηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι λαϊκοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται, η ιστορία δεν παραχαράσσεται, διατρανώνουν την απόφασή τους ενωμένοι να αντιπαλέψουν το μνημόνιο και όσα αυτό στοχεύει, όντας προανάκρουσμα περιστολής των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Αυτή τη διακηρυγμένη δέσμευσή τους ας τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους όχι μόνο εκείνοι που εμπνεύστηκαν το μνημόνιο και μεθόδευσαν τη γνωστή σε όλους εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, αλλά και όσοι μπροστά στο ογκούμενο διαρκώς κύμα αγανάκτησης και διαμαρτυριών έσπευσαν να αποκηρύξουν μεν το μνημόνιο, πλην όμως υιοθετώντας στο ακέραιο την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα σε βάρος του σοσιαλισμού που υπήρξε, ρίχνοντας ουσιαστικά νερό στο μύλο της αντίδρασης. Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των χιλιάδων προοδευτικών ανθρώπων που καταδίκασαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αστερίσκους στην καταδικαστική τους απόφαση, το χτύπημα που επιχειρείται να δοθεί στο κομμουνιστικό, το εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η έκβαση της διαδικασίας έγκρισης του μνημονίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, έχει τεράστια αξία να σημειώσουμε πως μια μάχη έχει ήδη κερδηθεί. Την κέρδισαν οι χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, οι διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης και των άλλων ελληνικών πόλεων, οι διαδηλωτές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι διαδηλωτές που βρίσκονται σήμερα στο Στρασβούργο έχοντας στο πλάι τους με το νου και την ψυχή και όλους εμάς, που δεν κατορθώσαμε να είμαστε εκεί.

Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται εντός και εκτός του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι ιμπεριαλιστές δε θα σταματήσουν την επίθεση στην ιστορία που έγραψαν οι λαοί που οικοδόμησαν το σοσιαλισμό, αλλά και τα σημερινά λαϊκά κινήματα. Γιατί είναι ο εχθρός τους. Ο φορέας μιας εξουσίας που θα χτιστεί στα ερείπια της δικιάς τους. Αυτό διδάσκονται οι λαοί από την ιστορία, γι' αυτό χτυπάνε με λύσσα και την ιστορία και τους λαούς. Εχουν γνώση όμως οι φύλακες και δύναμη να την επιβάλουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μείνει ανενεργό το μνημόνιο μιας αντιδραστικής μειοψηφίας! (2006-02-10 00:00:00.0)
Η δύναμη του λαού (2006-01-26 00:00:00.0)
Απάντησή μας η αντιιμπεριαλιστική πάλη και ο διεθνισμός (2006-01-25 00:00:00.0)
Διεθνής καταδίκη (2006-01-19 00:00:00.0)
ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (2006-01-12 00:00:00.0)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ (2006-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ