Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ζητείται υποψήφιος υπερνομάρχης...

Σε πονοκέφαλο για την ηγεσία του ΣΥΝ τείνει να εξελιχτεί η αναζήτηση επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, καθώς οι πληροφορίες φέρουν τον Μ. Γλέζο απρόθυμο να δεχτεί ξανά το χρίσμα, ενώ δύσκολα μπορεί να βρεθεί πρόσωπο κοινά αποδεκτό τόσο από όλες τις τάσεις όσο και από τους συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια επιλογή με τη σφραγίδα του «αριστερού ρεύματος», όπως το να τοποθετηθεί επικεφαλής στέλεχος του ΣΥΝ νέο σε ηλικία προερχόμενο από τη νεολαία, όπως και ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθήνας Αλ. Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τη μήνι των ανανεωτών και νέες σφοδρότερες εσωκομματικές αναταράξεις απ' αυτές που προκάλεσε η επιλογή Τσίπρα. Το ίδιο θα συμβεί και αν ο υποψήφιος προέρχεται από τις πέραν του ΣΥΝ συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Αν καρποφορήσει η αναζήτηση μεταξύ των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΝ, τότε θα δυσαρεστηθούν οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό τους και δεν αποκλείεται να επανέλθουν σε κατηγορίες περί «αλαζονικής» συμπεριφοράς του ΣΥΝ.

Πάντως σύντομα, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να καταληχθεί το όνομα του υποψηφίου, οπότε και θα φανεί αν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες της ηγετικής ομάδας για αποφυγή διαμαρτυριών και αντεγκλήσεων ένθεν κακείθεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ