Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
Ψηφίστηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου

Μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ υπερψηφίστηκαν τελικά χτες στη Βουλή τα άρθρα του νομοσχεδίου για την «Ολυμπιακή Αξιοποίηση», όπως το χαρακτηρίζει η κυβέρνηση. Με τη χτεσινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και η συζήτηση του προτεινόμενου νόμου, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες δέχτηκε το σφυροκόπημα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ.

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα αποτελεί τη συγκεκριμενοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που προετοίμασε το έδαφος στο ξεπούλημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους ιδιώτες», σημείωσε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, επισημαίνοντας ότι έχει προκαλέσει την αντίδραση του ελληνικού λαού, αλλά και των θεσμικών οργάνων που τον εκπροσωπούν. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε ρητορικά σχετικά με τους ιδιώτες επενδυτές στους οποίους εκχωρεί το νομοσχέδιο τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους περιβάλλοντες χώρους: «Από πού θα βγάλουν αυτές οι επιχειρήσεις τα χρήματα; Από πού θα τα αντλήσουν; Δε θα τα αντλήσουν από δραστηριότητες με τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι θα πληρώνουν; Το ότι μετακυλίεται έτσι και αυτό το κόστος στους Ελληνες πολίτες, σημαίνει ότι δεν υπάρχει;».

Συμπερασματικά ο Ορ. Κολοζώφ σημείωσε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου «η υποδομή θα πληρώνεται από το κράτος, ενώ η αξιοποίηση θα αποφέρει μόνο κέρδη για τους ιδιώτες. Παράλληλα οι πολίτες δε θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, αφού θα υποχρεώνονται να πληρώνουν για τη χρήση τους και μάλιστα στην τιμή που θα καθορίζουν ελεύθερα οι ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ