Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Αθάνατε Αθανασίου

Τι εστί Αθανασίου; Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που πριν από μήνες, τυχαία, τον είχα δει στην τηλεόραση να παρουσιάζει ένα μηχάνημα, με το οποίο έκανε νερό το ξίδι. Στη συνέχεια δείχνοντας σκηνές από τον πόλεμο του Ιράκ, παρουσίαζε έτερο μηχάνημα για τον καθαρισμό του αέρα, που κατασκευάστηκε τις μέρες του πολέμου για το καλό των στρατιωτών και του Αθανασίου.

Και κύλησαν μήνες πολλοί. Και εμφανίστηκε πάλι ο Αθανασίου, αυτή τη φορά καταγγελλόμενος από τρεις γυναίκες υπαλλήλους του, που είχε απολύσει για τους εξής απίστευτους λόγους: Το πρωί τις έβαζε να κάνουν γιόγκα για να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στη δουλιά τους. Στη συνέχεια οι γυναίκες έπρεπε να τραγουδήσουν τον ύμνο της εταιρίας, που είχε συνθέσει ο «Αμαντέους» Αθανασίου, και το μεσημέρι τους απαγόρευε να τρώνε σουβλάκια, γιατί είχε... κόντρα με το κρεμμύδι! Στο τέλος της ημέρας οι υπάλληλοί του συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο που κατέληγε στην ερώτηση: Αν είστε ευχαριστημένοι που εργάζεστε στον Αθανασίου, θα θέλατε να μείνετε στην εταιρία για πάντα;»... Δηλαδή, να αφήσεις και τα κόκαλά σου σουβενίρ στον επιχειρηματία...

Και έφτασε η ώρα να κορυφωθεί το παραλήρημά του. Με βλέμμα πάπιας οργισμένης, εμφανίστηκε ο... αθάνατος σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων. Πρώτα μίλησε ως Λουδοβίκος, τονίζοντας ότι οι εργάτες υπάρχουν επειδή υπάρχει αυτός. Επειτα, ως γιαλαντζί Φίρερ, σκουπίζοντας πάντα τα σάλια του, κάλεσε με απειλές την κ. Στάη και τον Γιώργο Παπαδάκη να πάνε να ελέγξουν την επιχείρησή του.

Απίστευτο; Κι όμως, ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος χάρη στο χιούμορ μας και στην ελαστική νομοθεσία... περί ψυχικής υγιεινής!


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ