Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Λαϊκή μομφή

Χτες το απόγευμα στη Βουλή άνοιξε η τριήμερη αυλαία της δικομματικής παράστασης. Με χειροκροτήματα, επιφωνήματα αποδοκιμασίας και επιδοκιμασίας, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν μιαν «υπερπαραγωγή» εξαπάτησης του λαού. Εστησαν ένα θέατρο, επιδιώκοντας να θέσουν το λαό σε ρόλο άβουλου θεατή, χειροκροτητή του ενός ή του άλλου εκ των δυο πρωταγωνιστών. Το ΚΚΕ δεν τους έκανε τη χάρη. Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος αποχώρησαν από τη Βουλή. Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο λαό: Το έργο το έχουμε ξαναδεί, στην επανάληψή του δε θα αλλάξει τίποτα, εκτός από το φινάλε που θα γίνει ακόμα πιο σκληρό, με τους δυο «πρωταγωνιστές» να εντείνουν την επίθεσή τους στα λαϊκά στρώματα.

Οι βουλευτές του κόμματος της εργατικής τάξης επέλεξαν να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο, γιατί σήμερα, όταν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα «κοκορομαχούν», θα ανεβάζουν τους τόνους και θα χτυπούν το χέρι στο βήμα της Βουλής, χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι σε κάθε γωνιά της χώρας θα υποχρεώνονται να «σφίξουν» τα δόντια και να δουλέψουν ακόμα περισσότερες ώρες. Βλέπετε, τη διεύρυνση του ωραρίου των επιχειρήσεων, μια εκ των «μεταρρυθμίσεων», που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «βάφτισαν» αναγκαία για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, την πληρώνει ο εργαζόμενος λαός.

Στο θέατρο του παραλόγου, που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «μάχονται», ποια κυβέρνηση συγκράτησε τα επίπεδα της ακρίβειας, θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη. Γιατί όλοι εμείς σήμερα, σαββατιάτικα, θα βρεθούμε μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στους πάγκους των λαϊκών αγορών και θα αντικρίσουμε τις τιμές - κινούμενες πάντα προς τα πάνω από αυτές της προηγούμενης βδομάδας.

Την ίδια ώρα που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας, οι βουλευτές της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα συγκρούονται για τις διαχειριστικές τους ικανότητες, θα μιλούν για «μαύρη τρύπα» και «καταστροφική απογραφή». Δήθεν, θα διαφωνούν, αλλά όλοι μαζί θα συναινούν για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Σαν γνήσιοι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου, θα συμφωνούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην πλήρη ανατροπή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην ολοκληρωτική κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας του ελληνικού λαού.

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν, από την πρώτη κιόλας μέρα της «συζήτησης» στη Βουλή. Στα έδρανα του Κοινοβουλίου, η κυρίαρχη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει. Η αναμενόμενη «ψήφος εμπιστοσύνης», που θα πάρει αύριο η κυβέρνηση, με δεδομένη τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, θα αποτελέσει την αφετηρία για την επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων. Οι λαϊκές ανάγκες, οι αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων της δουλιάς δε συμβαδίζουν με τις επιδιώξεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, να εντείνουν την ταξική τους πάλη. Από τη Δευτέρα κιόλας να βγουν στους δρόμους, να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να συσπειρωθούν και να συστρατευτούν με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με το ΚΚΕ να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ