Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους

Ομιλία του Κώστα Σταμπολίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε πάλη ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό κάλεσε τον εργαζόμενο λαό των Γρεβενών ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας προχτές το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία της πόλης. Απευθυνόμενος στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους αγρότες, στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, στη νεολαία, τους κάλεσε να πιστέψουν στη δύναμή τους και στην ικανότητά τους να νικήσουν, με αγώνες, με λαϊκή συσπείρωση, λαϊκή συμμαχία, να χτίσουν τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Αναφερόμενος στη συντονισμένη προσπάθεια που εκδηλώνεται από τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου με στόχο να επιβάλουν την υποταγή του λαού στα σχέδιά τους προβάλλοντας την πολιτική τους ως τη μόνη ρεαλιστική ο Κ. Σταμπολίδης ανέφερε: «Τι είναι ρεαλιστικό για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Εμφανίζουν ως ρεαλιστικό την ανεργία που στα Γρεβενά ξεπερνά το 20%. Ρεαλιστικό είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ να ζούνε με 200 ευρώ το μήνα, να ξεκληρίζεται η μικρή αγροτιά. Ρεαλιστικό γι' αυτούς είναι ο εργάτης να μην έχει το δικαίωμα να μορφώνει τα παιδιά του ή να μην έχει το δικαίωμα να θεραπεύεται αν αρρωστήσει. Ρεαλιστικό γι' αυτούς είναι μόνο ό,τι εξυπηρετεί το κεφάλαιο και την ανάγκη του να αυξάνει ταχύτατα τα κέρδη του χρόνο με το χρόνο».

«Για εμάς τους κομμουνιστές το ρεαλιστικό έχει να κάνει και με την αναγκαιότητα επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων, με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», ξεκαθάρισε ο Κ. Σταμπολίδης. «Γι' αυτό είναι ρεαλιστικό ο κατώτερος μισθός σήμερα να είναι 1.200 ευρώ, το 35ωρο-7ωρο-5ήμερο, η σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, η μείωση του ποσοστού συμμετοχής των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την οριστική απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές». Κατέληξε τονίζοντας πως τα ρεαλιστικά αιτήματα του εργαζόμενου λαού μπορούν να επιβληθούν αν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Γι' αυτό, όπως είπε, «είναι ανάγκη η πολύπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ταξικού κινήματος. Πανίσχυροι και ανίκητοι δεν υπάρχουν μπροστά στο οργανωμένο ταξικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ