Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Οι λαοί έχουν τη δύναμη

Το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης, στη Λάρισα, με ομιλητές τους Δ. Αλευρομάγειρο, στρατηγό εν αποστρατεία και Ιωαν. Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο εν αποστρατεία. Στην εκδήλωση, που έγινε στο «Φρούριο» παραβρέθηκαν πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες που με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσαν τις ομιλίες και συμμετείχαν στο διάλογο που αναπτύχθηκε στη συνέχεια.

Οπως τόνισε ο Δ. Αλευρομάγειρος, ο ελληνικός και τουρκικός λαός είναι κοντά ο ένας στον άλλο και δεν έχουν, ουσιαστικά, να μοιράσουν κάτι, αλλά οι κυβερνήσεις τους κελεύουν. Οσον αφορά στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι για την επίλυσή του, μόνο οι λαοί μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, με την πίεσή τους, όπως έγινε και στον πόλεμο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ιωαν. Ντουνιαδάκης, είπε ότι έχουν αλληλένδετη σχέση με το Κυπριακό, ενώ σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ανέφερε ότι ξεκινά από τη διαλλακτικότητα και φτάνει μέχρι τα όρια της ενδοτικότητας.

Στη συζήτηση, που έγινε, στη συνέχεια, επισημάνθηκε, ότι η αιτία των προβλημάτων αυτών βρίσκεται στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων κι ότι αυτή πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο της πάλης των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ