Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ

ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ: «Η συνεδρίαση της Επιτροπής για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΟΚΕ κτλ.)» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ: «Από την αναλυτική και τεκμηριωμένη επιστολή που έστειλε η ΓΣΕΕ στον υπουργό Απασχόλησης, εκθέτοντας τις θέσεις της για το Εργασιακό, προκύπτει ότι μπορούσε να γίνει σοβαρός διάλογος και να συμφωνηθούν ρυθμίσεις και διευθετήσεις αποδεκτές από τους εργαζόμενους (...) φέρει η "επιστολή - κατηγορώ" των κυβερνητικών ρυθμίσεων και την υπογραφή της ΔΑΚΕ. Εκφράζει, δηλαδή, συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα (...) προτείνει η ΓΣΕΕ, η οργάνωση του χρόνου εργασίας να μην αφεθεί αποκλειστικά στους εργοδότες, αλλά να ρυθμίζεται με διαπραγματεύσεις από τους κοινωνικούς εταίρους ώστε στις συλλογικές συμβάσεις να περιλαμβάνονται και "αντισταθμιστικά οφέλη" για τους εργαζόμενους (π.χ. μείωση του συμβατικού ωραρίου)» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ: «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: τα ετήσια έσοδα του κράτους από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ανέρχονται σε 8,3 δισ. ευρώ. Είναι δηλαδή σχεδόν τα μισά από τα έσοδα από τον ΦΠΑ που φθάνουν τα 15,4 δισ. ευρώ, στα οποία αν προστεθούν οι εισπράξεις από τους φόρους κατανάλωσης που σκοπεύει να αυξήσει η κυβέρνηση υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση του φόρου εισοδήματος είναι δώρον άδωρον για τους μισθωτούς όταν αυτή συνοδεύεται, όπως τώρα, από αυξήσεις στους έμμεσους φόρους» (ο Σ. Πολίτης στα «ΝΕΑ»).

ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: «Με ανανέωση δελεαστικών τουρκικών προτάσεων για προμήθεια ρωσικών πολεμικών ελικοπτέρων και συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στην κατασκευή ενεργειακών αγωγών στην Τουρκία αλλά και με τις πιο "φιλοτουρκικές" έως σήμερα δημόσιες τοποθετήσεις του Κρεμλίνου κατά της απομόνωσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο, τερματίστηκαν οι διήμερες συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν στο ρώσικο θέρετρο του Σότσι, στον Εύξεινο Πόντο» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ