Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για «Number One» το «Βούλωσα»!

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε ένθετο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» δημοσιεύτηκε από το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ενωσης Δισκογραφικών Εταιριών ο κατάλογος με τα 20 πιο δημοφιλή cd-singles. Στο νούμερο 5 «δεσπόζει» το άσμα «Βούλωσα». Ενα σύνολο άναρθρων κραυγών τού - προκαλούντος τη λύπηση, έως και την οργή για την εκμετάλλευση που υφίσταται - Νίκου Κατέλη. Ενας φουκαράς, ο οποίος έπεσε στα «νύχια» ορισμένων τηλεοπτικών εκπομπών κι από τότε άγεται και φέρεται, τάχα ότι του δίνεται μια «ευκαιρία» στη ζωή, ώστε εξευτελιζόμενος να βοηθά στην εξασφάλιση θεαματικοτήτων, παίρνοντας κι αυτός ένα χαρτζιλικάκι.

Αυτή η κατάντια επιβραβεύεται ακόμα μια φορά, λαμβάνοντας υψηλή θέση στις πωλήσεις μουσικών κομματιών. Βλέπετε, το ισχύον σύστημα κάνει τη δουλιά του καλά: Κρατά τα πλατιά στρώματα κατά βάση αμόρφωτα κι απολίτιστα, κατόπιν εισάγει το χαβαλέ με κάθε του μορφή, ως την κουλτούρα του σύγχρονου ανθρώπου, και τον αφήνει αδαή, αδιάφορο και αποχαυνωμένο, να πνίγεται στη χαζοχαρούμενη αυτή σούπα.

Ως πότε όμως; Καιρός δεν είναι, όσοι άνθρωποι του πολιτισμού - λίγοι, λιγότεροι, ελάχιστοι, δεν έχει σημασία - έχουν μείνει όρθιοι, να παλέψουν ανοιχτά ενάντια στο βρωμερό αυτό ρεύμα;

Υποσημείωση: Τέσσερις θέσεις κάτω από το «Βούλωσα», στη θέση 9 βρίσκεται το «My mumber one» της Παπαρίζου, το οποίο μας «δόξασε» στας Ευρώπας. Δεδομένης της ποιότητας και τούτου του άσματος, δώστε όποια εξήγηση θέλετε για την υπερπήδησή του από τον Κατέλη.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ