Τετάρτη 20 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κάλεσμα σε συσπείρωση με το ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν και να συμπορευτούν στους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει και συμμετέχει το ΚΚΕ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με βάση το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, απαιτώντας θέσεις και προγράμματα και κυρίως πολιτική πρακτική που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, απηύθυνε η ΝΕ Ιωαννίνων στην προχτεσινή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Ελεούσα.

Αναφερόμενος στον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων Πέτρος Γιωτόπουλος τόνισε πως επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι η πολιτική ανυπακοής, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ, όταν οι λαοί πιστέψουν στη δύναμή τους, μπορεί να φέρει ανατροπές συμφέρουσες για τους λαούς. Ενώ, απέναντι στη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση της ΝΔ με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΝΕ υπογράμμισε ότι «συνολική πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, με ρήξη και σύγκρουση με αυτή και τους φορείς της». Σχετικά, ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να απεγκλωβιστούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον ΣΥΝ.

Ειδικότερα για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Π. Γιωτόπουλος σημείωσε ότι προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις μέσα από ολιγόμηνες συμβάσεις, με συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με επιβολή νέων δημοτικών φόρων και τελών, με ξεπούλημα δημοτικής και δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. Στο Δήμο Πασσαρώνος τα δάνεια ανέρχονται, όπως αναφέρθηκε, σε 1 εκατ. ευρώ, ενώ συντάσσονται πλασματικοί προϋπολογισμοί. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον προϋπολογισμό του 2004 που ήταν 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην πράξη βεβαιώθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 65% του προϋπολογισμού ήταν πλασματικός.

Ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ενίσχυση των δυνάμεων που στηρίζονται από το ΚΚΕ στους δήμους και τις νομαρχίες στις επερχόμενες εκλογές τόσο με την ψήφο όσο και με τη δράση τους θα συμβάλει στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. «Οσοι περισσότεροι εκλεγούν, τόσα περισσότερα στηρίγματα και μεγαλύτερη ενίσχυση θα έχει το λαϊκό κίνημα σε όλα τα μέτωπα πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ