Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράδεισος για τους λίγους

Συνήθως διαφωνούμε με τις απόψεις του αναπληρωτή διευθυντή του «Βήματος», Ν. Νικολάου, αλλά θα συμφωνήσουμε με όσα σημειώνει στη χτεσινή πρωτοσέλιδη «Γνώμη» της εφημερίδας. Γράφει συγκεκριμένα: «Είναι η Ελλάδα ένας μικρός φορολογικός παράδεισος για όλον αυτόν τον "λαμπερό" κόσμο που φωτογραφίζεται κάθε εβδομάδα ή μήνα στις ιλουστρασιόν σελίδες των "life style" περιοδικών; Και ταυτόχρονα είναι η χώρα που διαθέτει το πιο άδικο σύστημα, αφού μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι μοιράζονται τα χαμηλά εισοδήματά τους μ' ένα αδηφάγο και σπάταλο κράτος, που βάζει βαθιά το χέρι του στις τσέπες μας;

Αν κρίνουμε από τα στοιχεία που το υπουργείο Οικονομικών έδωσε προχθές στη δημοσιότητα, τότε το φορολογικό μας σύστημα είναι καταπιεστικό για τους πολλούς και σκανδαλώδες διάτρητο υπέρ των ολίγων».

Συμφωνούμε, επίσης και με την εκτίμηση του αρθρογράφου πως τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε πέρσι ο Κ. Σημίτης και επανέλαβε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν αποτελούν ούτε καν ψευτομπαλώματα του σημερινού, βαθιά αντιλαϊκού και κατάφωρα άδικου φορολογικού συστήματος.

Στο μόνο που διαφωνούμε είναι το εξής: Δεν πρόκειται ποτέ να παρθούν μέτρα «αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης» -όπως σημειώνει - ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση, ούτε και από οποιαδήποτε άλλη, που θα βαδίζει στα πλαίσια των «ευρω-μονόδρομων» και των «νόμων της αγοράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ