Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ... ευρωπαϊκός ρόλος της Εκκλησίας!

Ούτε η κεφαλή της Ορθοδοξίας ξεφεύγει από τα σχέδια της Κομισιόν για την υπαγωγή της επιρροής της Εκκλησίας στα σχέδια υλοποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας στα Βαλκάνια και «την υπέρβαση των τραυμάτων του πρόσφατου παρελθόντος».

Αυτές τις μέρες έγινε στη Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη «Διαθρησκειακό Σεμινάριο» με οργανωτή το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέμα του Σεμιναρίου «Συμφιλίωση και ειρήνη στη ΝΑ Ευρώπη: Η συμβολή των Θρησκευτικών Κοινοτήτων».

Οταν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδης, ενημερώθηκε από τον Επίσκοπο Ρηγίου, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες, για τα αποτελέσματα του Σεμιναρίου, μην μπορώντας να κρύψει τη μεγάλη χαρά του για το σημαντικό γεγονός, δήλωσε με νόημα: «Οι θρησκευτικές δυνάμεις της περιοχής μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά... στην επιτυχία της προσπάθειας ανοικοδόμησης της περιοχής», για να συμπληρώσει: «Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι προθέσεις βέβαια στο θέμα αυτό της ελληνικής κυβέρνησης είναι γνωστές και δε χρειάζονταν την επιβεβαίωση του κ. Πασχαλίδη. Εκείνο που ίσως δε γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση επιτρέπει το άνοιγμα γραφείων των Εκκλησιών στις Βρυξέλλες, δεν έχει κατά νου το σεβασμό του πνευματικού και μόνο ρόλου των Εκκλησιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ