Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... προοδευτικοί εξοπλισμοί

Τι σχέση μπορεί να έχει «η προοδευτική διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα» με πολεμικά εξοπλιστικά προγράμματα; Μη βιαστείτε να πείτε καμία, γιατί θα πέσετε έξω.

Το πρώτο είναι το επίσημο θέμα της συνάντησης του Βερολίνου, που ξεκίνησε χτες με τη συμμετοχή και του Κ. Σημίτη. Το δεύτερο θα είναι το πραγματικό αντικείμενο των σκληρών «παζαριών» - όπως αναφέρει το χτεσινό «Εθνος» - στις επαφές, που θα έχει ο Κ. Σημίτης με τους Σρέντερ και Ζοσπέν, Γερμανό καγκελάριο και Γάλλο πρωθυπουργό αντίστοιχα. Βλέπετε και οι δυο ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την πώληση εκατοντάδων αρμάτων μάχης και αεροπλάνων 4ης γενιάς, αξίας αρκετών τρισεκατομμυρίων, στην Ελλάδα.

Μα, τι σόι προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να είναι αυτή, όταν συνεχίζει και ενισχύει τους πολεμικούς εξοπλισμούς, ίσως αναρωτηθείτε. Δεν έχετε άδικο. Πίσω από τη βιτρίνα του επίσημου τίτλου της συνάντησης στο Βερολίνο βρίσκεται στην πραγματικότητα η επιδίωξη της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης» να υποτάξει τους λαούς. Και μπορεί να δηλώσουν διάφορα εύηχα και ωραία οι 14 ηγέτες στις επίσημες εμφανίσεις τους, ανεπισήμως, όμως, φροντίζουν γι' άλλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ