Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητήθηκε η αγωγή Κατριβάνου κατά Γιαννόπουλου

Συζητήθηκε προχτές το βράδυ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του υπερνομάρχη Θ. Κατριβάνου κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου, με την οποία ζητάει ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση το ποσό των 300 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Ε. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στο βράχο της Ακρόπολης στις 13 Οκτωβρίου 1998 αποκάλεσε τον Θ. Κατριβάνο «Νενέκο» και εξωμότη των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ, επειδή κατά τις νομαρχιακές εκλογές του 1998 υποστηρίχτηκε και από το κόμμα της ΝΔ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης γι' αυτές τις δηλώσεις «γλίτωσε» τα ποινικά δικαστήρια, καθώς καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Ε. Γιαννόπουλος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης της αγωγής, με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις στα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια στη διαμάχη του με τον Θ. Κατριβάνο, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να δικαιολογήσει τους βαρύτατους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπερνομάρχη με τη δικαιολογία ότι εντάσσονταν στα πλαίσια ενός οξύτατου πολιτικού διαλόγου. Βέβαια, ο Ε. Γιαννόπουλος δεν παρέλειψε και τους γνωστούς πλέον ανά το πανελλήνιο χαρακτηρισμούς, όπως «τον κακό σου τον καιρό» κλπ.

Μάρτυρας από την πλευρά του Θ. Κατριβάνου κατέθεσε ο Σ. Σωτηρόπουλος, στέλεχος της ΕΔΑ, ο οποίος είπε ότι η δήλωση Γιαννόπουλου έβλαψε τον υπερνομάρχη στις εκλογές και ότι ο χαρακτηρισμός «Νενέκος» είναι υβριστικός και δεν έχει καμιά σχέση με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Θ. Κατριβάνο. Από την πλευρά του Ε. Γιαννόπουλου κατέθεσε ο Αθ. Τζούμας, αντιδήμαρχος Περιστερίου.

Σε δηλώσεις του ο Θ. Κατριβάνος επανέλαβε ότι η κάθοδός του στις εκλογές του 1998 με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο έγινε με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΑ, ενώ παράλληλα υπενθύμισε τη δράση του Ε. Γιαννόπουλου στην περίοδο της Κατοχής, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δε διαψεύστηκαν, φέρεται να ήταν στα Τάγματα Ασφαλείας, προήχθη από την τελευταία κατοχική κυβέρνηση των ταγμάτων ασφαλείας, νόθευσε το στρατολογικό μητρώο του και κακώς του καταβλήθηκε σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ