Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Εντολή καταστολής του «εχθρού λαού»

Με άκρως απόρρητο σήμα του ΓΕΝ καλούνται οι ελληνικές μονάδες που συμμετέχουν στην άσκηση DYNAMIC MIX, να πάρουν μέτρα για την καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων

Τον εξευτελιστικό ρόλο του υπηρέτη των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, ανέθεσαν στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προσανατολίζοντάς τες στην αντιμετώπιση του «εχθρού λαού» και στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων που προκαλεί η προκλητική παρουσία στο ελληνικό έδαφος των μακελάρηδων της Νέας Τάξης του ιμπεριαλισμού. Με άκρως απόρρητο σήμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού - προφανώς ανάλογο έχει εκδοθεί και από το ΓΕΣ και το ΓΕΑ - προς τις ελληνικές μονάδες οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση DYNAMIC MIX - 2000, γίνεται αναφορά στις «μειοψηφίες» που αντιτίθενται στην πραγματοποίηση της άσκησης και καλούνται οι διοικήσεις των εν λόγω μονάδων να τις θέσουν σε επιφυλακή και να πάρουν μέτρα για την αποφυγή και την καταστολή αυτών των κινήσεων.

Ως τέτοια μέτρα αναφέρονται η αναστολή των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού αλλά και η συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Μάλιστα γίνεται αναφορά και σε πιθανές προβοκάτσιες για τη διατάραξη των σχέσεων της χώρας με τη «συμμαχία» και τους «συμμάχους» και ειδικά τους Τούρκους. Πρόκειται για ενέργειες και μέτρα που παραπέμπουν κατευθείαν σε εποχές που ο στρατός είχε αναλάβει άμεσα το ρόλο της καταστολής του λαϊκού κινήματος και γεννώνται μεγάλα ερωτηματικά για τα σχέδια των μυστικών υπηρεσιών - οι οποίες ελέγχονται ευθέως από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών - σε βάρος των ελευθεριών του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ