Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο... μουσείο η Εύβοια

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Μουσειακή» χαρακτήρισε τις προάλλες ένας άνεργος την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας. Και δεν είχε άδικο...

Ενα από τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσε μια «Ερευνα ίδρυσης μουσείου Ορυκτολογικού - Γεωλογικού και Φυσικού Πλούτου στο Νομό Εύβοιας». Σύμφωνα με τον ερευνητή-καθηγητή του ΕΜ Πολυτεχνείου (που θα αμειφθεί με 10 εκατ. δραχμές για την εκπόνηση προμελέτης), «ο γεωλογικός σχηματισμός της Εύβοιας την καθιστά γεωλογικό παράδεισο, αφού σ' αυτόν οφείλεται η ποικιλία του τοπίου και της βλάστησης, αλλά και ο ορυκτός της πλούτος» (κοιτάσματα λευκολίθου, μαγνησίου, σιδηρονικελίου, λιγνίτη, σχιστολίθου, κλπ.).

Συμφωνούμε με τον κ. καθηγητή και επαυξάνουμε. Αλλωστε, για πολλές δεκαετίες εκμεταλλεύονταν τον ορυκτό αυτό πλούτο κάποιοι «μεγαλοσχήμονες». Ελα, όμως, που οι «νόμοι της αγοράς», οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το κυνηγητό του μεγαλύτερου κέρδους από τους οικονομικά ισχυρούς έστειλαν επιχειρήσεις, όπως το συγκρότημα «πρώην Σκαλιστήρη» ή το «πρώην Παπαστρατή», τα δύο εργοστάσια της Π-Π, τα λιγνιτωρυχεία Αλιβερίου και Κύμης και αρκετές άλλες, στα «μουσειακά προγράμματα» της ΕΕ και κατάντησαν τους χιλιάδες εργαζόμενους «απασχολήσιμους».

Ε, δεν αξίζει τέτοιες κυβερνήσεις και πολιτικές να τις στείλουν οι εργαζόμενοι στο μουσείο της Ιστορίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ