Σάββατο 3 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κάλεσμα για αντίσταση από το φιλειρηνικό κομβόι

Με χειροκροτήματα και επευφημίες από τα μπαλκόνια των σπιτιών και τα πεζοδρόμια, υποδέχτηκαν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης το μηχανοκίνητο κομβόι των αγωνιστών της Ειρήνης, που χτες το βράδυ σάλπισε σε όλο το λαό το κάλεσμα για διαρκή αντίσταση και αγώνα, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών.

Η μαζική κινητοποίηση κατέληξε έξω από το Δημαρχείο της πόλης, μετά από μια μεγάλη και μαχητική πορεία ειρήνης που ξεκίνησε από το Λιμάνι. Προηγούμενα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην περιμετρική οδό της πόλης, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους. Το Καραβάνι της Ειρήνης κατέληξε στο Λιμάνι απ' όπου ξεκίνησε η πορεία. Σε μια στάση στο χώρο γύρω από το Φάρο, μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Εβρου Μ. Λυρώνης.

Με το τέλος της πορείας, οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης, όπου δεκάδες φορείς του νομού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ενα χρόνο μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, η εφαρμογή του Νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ - Ασκηση Dynamic MIX». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Γραμματείας Νομικών για την Ειρήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ