Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κυβερνητικοί προσανατολισμοί

«Οι επιχειρήσεις (και ιδιαίτερα οι εμπορικές) καλούνται να βγουν έξω από τα σύνορά τους και να κατακτήσουν υψηλά μερίδια, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο εξωτερικό». Η επισήμανση ανήκει στον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, που μίλησε προχτές σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, του ΣΕΛΠΕ και του περιοδικού «Retail Business».

Είναι μια αναφορά με σημασία. Γιατί - όχι για πρώτη φορά - δείχνει τι ακριβώς έχει στο «μυαλό» της η κυβέρνηση, όταν αναφέρεται τόσο στις μεγάλες, όσο και στις μικρές επιχειρήσεις. Αποσαφηνίζει το μοντέλο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που θεωρείται σκόπιμο για την κυβέρνηση και, επομένως, θα τύχει της βοήθειας της πολιτικής της. Μια πολιτική, που ενισχύει αυτές ακριβώς τις επιχειρηματικές δράσεις, που έχουν το αντικείμενο, το μέγεθος και την οικονομική επιφάνεια, για να «μεγαλουργήσουν» εντός και εκτός συνόρων.

Είναι μερικοί αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, που επιμένουν στις ψευδαισθήσεις. Νομίζουν ότι οι ίδιοι θα επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον, που δε διακρίνεται μόνον από τη διαρκή επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και από την εχθρική πολιτική προς τις μικρές. Τέτοιοι αφορισμοί, όπως αυτός του υπουργού Ανάπτυξης, δείχνουν το μέγεθος της πλάνης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ