Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στα βράχια της Πειραϊκής...

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Δε γνωρίζουμε αν ο ιππόκαμπος, το γνωστό και ως «αλογάκι της θάλασσας», είναι προστατευόμενο είδος, το σίγουρο είναι πως ένα μαγαζί με αυτό το όνομα στον Πειραιά χαίρει εκτιμήσεως σ' αυτό που λέμε «καλή κοινωνία». Το θυμηθήκαμε, διαβάζοντας χτες για μια ακόμα φορά πως το περίφημο «Κονώνειο Τείχος» θα απελευθερωθεί από τα διάφορα κτίσματα και μπάζα που το σκεπάζουν. Παίζαμε παιδιά στα βράχια της Πειραϊκής με τα τείχη απρόσιτα, γερνάμε και ο μόνος που έχει δικαίωμα επί των τειχών είναι η μαφία που τα αξιοποιούσε και τότε.

Τι σχέση έχουν τα προηγούμενα με την επικαιρότητα; Χε! Η υπάρχουσα νομοθεσία περί Τύπου, ξέρετε ...οι περίφημες αστικές αγωγές, δε μας επιτρέπουν να γράψουμε αυτό που κάθε πιτσιρίκι στον Πειραιά ξέρει, αλλά δεν μπορεί να «τεκμηριώσει». Να το πάμε λοιπόν γύρω γύρω: Ο Αλ Καπόνε βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα, όχι γιατί ήταν Μαφία, αλλά για φοροδιαφυγή. Ετσι και το όποιο μαγαζί στον Πειραιά, δεν μπορεί να καταγγελθεί ως «ναυαρχίδα» του τάδε μαφιόζου. Κατά συνέπεια, και αυτοί που συχνάζουν εκεί δεν μπορούν να καταγγελθούν ως συναναστρεφόμενοι μαφιόζους. Η Εφορία, προφανώς, μπορεί να καταγράψει ότι ένα ποτό σερβιρίστηκε χωρίς απόδειξη. Μέχρι εκεί. Εξάλλου, ο Βοϊδονικόλας, αν σωστά έχουμε πληροφορηθεί, κάποια στιγμή επιχείρησε να πάρει και ταυτότητα «αντιστασιακού»! Τι σχέση έχει ο Βοϊδονικόλας με την επικαιρότητα; Πού να ξέρουμε... Δε ρωτάτε καλύτερα τους Μαντούβαλο, Μιχαλολιάκο, Μελά, Σαββόπουλο και Αγραπίδη, μήπως έχουν ακούσει τίποτα... Μεγάλο το λιμάνι, φορτία πάνε κι έρχονται, άντε να βρεις άκρη. Ασε τη νύχτα του. Από την Ελευσίνα, ως τη Βουλιαγμένη, μια επικράτεια. Ο Μαντούβαλος, γράφουν οι εφημερίδες, είναι στα μαχαίρια με τους άλλους για την ψήφο 60.000 Μανιατών. Κάνουν 60.000 Μανιάτες τον τζίρο που κάνουν τα μαγαζιά της παραλίας; Εστω λίγων απ' τα τελευταία;

Επί ΠΑΣΟΚ, ο εκάστοτε υπουργός Ναυτιλίας ακολουθούνταν από το παρατσούκλι «ο ταμίας». Οσοι νομίζουν ότι κάτι άλλαξε επί ΝΔ, ας ανατρέξουν στο ...1964, να μάθουν τι φυτά, σε ποιανού ιδιοκτησία, ευδοκιμούσαν από τότε στο ...Μυλοπόταμο κι ας πάνε μετά στο ΥΕΝ να συζητήσουν περί πάταξης της διαφθοράς!

«Προϊόντα του συστήματος» χαρακτήρισε προχτές το ΚΚΕ, όλο το πακέτο των σκανδάλων και της διαφθοράς. Και σημείωσε πως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες». Κακό του κεφαλιού του όποιου δε θέλει να καταλάβει τι σημαίνει αυτό και τι καθήκοντα ορίζει για όποιον θέλει να δηλώνει ότι παλεύει για να αλλάξει ο κόσμος.

Τα σύννεφα στην περιοχή αποκτούν ήδη τη μορφή κυκλώνα.

Κάτσε εσύ να κοιτάς σαν χάχας τα «παράθυρα».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ