Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Εκφραστής της κυρίαρχης πολιτικής

Καμία αναφορά στην αρχή της μη αλλαγής των συνόρων δεν έκανε ο Καρ. Παπούλιας στην τοποθέτηση που έκανε για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνοντας ότι εκφράζει πιστά την κυρίαρχη πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Σε ομιλία του χτες στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγόρευσε ως κυρίαρχο ζήτημα για τα Βαλκάνια ενόψει του τελικού καθεστώτος στο Κόσσοβο, τη σταθερότητα στην περιοχή και την ένταξή τους στις ευρωατλαντικές δομές. «Το επόμενο διάστημα στην περιοχή των Βαλκανίων θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις» πρόβλεψε ο Κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε: «Οι αναμενόμενες διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του καθεστώτος στο Κοσσυφοπέδιο δε θα είναι ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες. Αν και το θέμα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, οι επερχόμενες εξελίξεις θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους, γιατί αφορούν τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή». Εξέφρασε την ευχή ότι «οι αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτου των Ηνωμένων Εθνών θα παραμείνουν σε ισχύ, ότι θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων όλων των πληθυσμών, καθώς και της τόσο σημαντικής πολιτιστικής ορθόδοξης κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και ότι η λύση που τελικά θα βρεθεί θα εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Αναφερόμενος στη στάση της «επίσημης Ελλάδας», είπε ότι «ήταν και παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της ειρήνης, της αρμονικής συνεργασίας και συνύπαρξης, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την αρχή της αμοιβαιότητας. Η Ελλάδα υποστηρίζει ειλικρινώς την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων, προσβλέποντας στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, η οποία σήμερα πρέπει να έχει πλέον αποκομίσει, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, τη σοφία της ιστορίας για ένα μέλλον που θα κυριαρχείται από τη συνεργασία, την οικονομική πρόοδο και την ευημερία, στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ