Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ο λαός να πληρώσει τα σπασμένα!

Η επιτάχυνση των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» αποτελεί την απάντηση της κυβέρνησης στο «νοσηρό κλίμα», που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ...

Η επιτάχυνση των «μεταρρυθμίσεων» είναι η διέξοδος που επιλέγει, όπως αναμενόταν, ο Κ. Καραμανλής για να απαντήσει στο «νοσηρό κλίμα» που δημιουργούν ...τα ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τελικά ο λαός πληρώνει τα σπασμένα του σκυλοκαυγά μεταξύ των «διαπλεκομένων».

Με τη χτεσινή παρέμβασή του από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός κωδικοποίησε την απάντησή του στη σκανδαλολογία και το κλίμα διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό:

- Διακήρυξε ακόμα μια φορά τη στοχοπροσήλωσή του στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέο κύμα τις επόμενες μέρες, βοηθούμενος και από τις αποφάσεις της σημερινής άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

- Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, για να πουλήσει το γνωστό παραμύθι ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος γιατί «τις έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ επιχείρησε ξανά να εμφανίσει ως «αντίδραση» όσους αντιδρούν και αντιστέκονται.

- Προσπάθησε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση σε σχέση με τον «πόλεμο των ΜΜΕ», καλλιεργώντας την εικόνα της «ήρεμης δύναμης», που στηρίζεται στο λαό και πασχίζει να δώσει λύσεις στα προβλήματά του.

«Το νοσηρό κλίμα, που κάποιοι καλλιεργούν, δεν πρόκειται να ανακόψει την προσπάθειά μας», τόνισε ο Κ. Καραμανλής στη δήλωση που έκανε στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας στη συνέχεια την αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. «Παρά τα πολλά, τα δύσκολα προβλήματα, βαδίζουμε με αποφασιστικότητα μπροστά. Παίρνουμε αποφάσεις που αναβάλλονταν για πολλά χρόνια. Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση σε «αντιλήψεις, νοοτροπίες, κατεστημένα συμφέροντα» που αντιδρούν. «Μεθοδεύσεις της αντίδρασης, κραυγές της συντήρησης, ούτε μας πτοούν, ούτε μας αποπροσανατολίζουν», συνέχισε χωρίς να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Σημείωσε ότι αυτοί που θίγονται είναι λίγοι «μπροστά στους πολλούς που ζητούν να αλλάξουμε τα πράγματα, να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και των πολιτών».

Αναφερόμενος έμμεσα στο ρόλο των ΜΜΕ έκανε μια γενική τοποθέτηση, επισημαίνοντας ότι ο δημοκρατικός έλεγχος είναι δικαίωμα όλων και είναι καλοδεχούμενος, ενώ ανέθεσε στους πολίτες την άμυνα απέναντι στις υπερβολές, στις ακρότητες, στην ισοπέδωση των πάντων. «Οι πολίτες, κατέληξε, απαιτούν από την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο έργο της και στη λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν. Αυτό κάνουμε». Το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, αλλά τα οξύνει...

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι «επεξεργάζεται περαιτέρω τις περίφημες οχτώ προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, που ήταν γενικόλογες». «Χαίρομαι, σημείωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, που το ΠΑΣΟΚ εργάζεται εκ νέου επί αυτών και περιμένω με χαρά να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τις κάνει αποδεκτές αν είναι λογικές και εφικτές.

Κάλυψη σε Ορφανό

Παράλληλα, ο Θ. Ρουσόπουλος πρόσφερε κάλυψη στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ορφανό, σε σχέση με την ακύρωση της σύμβασης για παραχώρηση έκτασης του ΟΑΚΑ σε ιδιωτική εταιρία αντί ευτελούς τιμήματος.

Σε ερώτηση για τους λόγους που ώθησαν τον Γ. Ορφανό να ακυρώσει την εν λόγω σύμβαση, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε: «Είναι πιθανόν(!) ο υφυπουργός να έκρινε πως για λόγους ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος δεν έπρεπε να εγκρίνει τη σύμβαση». Αξίωσε, μάλιστα, να επιβραβευτεί ο υφυπουργός γιατί «δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση μιας σύμβασης που δεν είχε την τυπική διαδικασία έγκρισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ