Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΧΙ» σε ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ στα Βαλκάνια

Η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η υιοθέτηση της έκθεσης του ειδικού απεσταλμένου αποτελεί βήμα προς την ανεξαρτητοποίηση και την αλλαγή συνόρων

Η προώθηση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου θα πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στο έδαφος της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα στα Βαλκάνια, σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το ΚΚΕ, τονίζει η ανακοίνωση, έχει θέσει προ των ευθυνών τους, τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη σημερινή της ΝΔ. Το ουσιαστικότερο σ' αυτήν την περίοδο είναι η διατήρηση του Κοσσυφοπεδίου εντός της επικράτειας της Σερβίας. Είναι η διακήρυξη και η εμμονή στην υπεράσπιση της αρχής της μη αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια.

Το ΚΚΕ έχει επισημάνει έγκαιρα και επανειλημμένως τους κινδύνους, που απορρέουν από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, από την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και την επιδίωξή τους για επαναχάραξη των συνόρων.

Το επείγον καθήκον σήμερα είναι η απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, από το συντονισμένο και αποφασιστικό αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού, αντιΝΑΤΟικού κινήματος στη χώρα μας και στις άλλες βαλκανικές χώρες, καταλήγει η ανακοίνωση.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ