Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαρύτατο το κόστος

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Ο παλμός της προετοιμασίας πρέπει να ακουμπήσει όλους τους Ελληνες» είπε προχτές ο Κ. Σημίτης, αναφερόμενος στην Ολυμπιάδα 2004. Και δεν ξέρουμε για τον... παλμό, αλλά το οικονομικό κόστος είναι περισσότερο και από σίγουρο, ότι όχι μόνο θα ακουμπήσει, αλλά θα γονατίσει όλους τους εργαζομένους. Στο ύψος του 1,15 τρισ. δραχμών εκτιμούσε η κυβέρνηση το συνολικό προϋπολογισμό της Ολυμπιάδας (εκτός των 680 δισ. του «Αθήνα 2004»). Ε, λοιπόν, στην προχτεσινή διυπουργική, βάλανε κάτω τα νούμερα και είδαν, ότι τα 1,15 έχουν φτάσει... αισίως στα 2,3 τρισ. δραχμές και βλέπουμε...

Μετά τη διυπουργική, βέβαια, είπανε διάφορα, περί «εμπεριστατωμένων προσεγγίσεων, για να αντιμετωπιστούν ενστάσεις και αποκλίσεις», αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι τα λόγια είναι εύκολα και ανέξοδα.

Και να σκεφθείτε, ότι βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο των προϋπολογισμών. Σκεφθείτε, πού θα φθάσουν τα νούμερα αυτά στην πράξη. Εδώ, το μετρό της Αθήνας ξεκίνησε με προϋπολογισμό 180 δισ. (σε τιμές 1988) κι έχει φτάσει ήδη τα 700, χώρια τις «ουρές», που έχει ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ