Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση Κακλαμάνη στη διοίκηση της Εκκλησίας

Σκληρή επίθεση στη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδας με αφορμή τις αντιδράσεις για το θέμα των ταυτοτήτων έκανε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης κατηγορώντας την ότι θέλει «να εξαναγκάσει την Πολιτεία σε υποταγή και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας σε υποχώρηση».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η διοίκηση της Εκκλησίας «επιχειρεί με πρωτοφανείς και εκτός ελέγχου οχλοκρατικές εκδηλώσεις μέσα στους Ιερούς Ναούς και τις μεγάλες πλατείες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών να χρησιμοποιήσει την αγνή και αδόλευτη πίστη των απλών ανθρώπων για να εξυπηρετήσει έναν καταφανέστατα πολιτικό στόχο».

Η πρακτική αυτή, συνέχισε ο Απ. Κακλαμάνης, στην οποία «εντελώς αφρόνως» είχε σχεδιαστεί η πρόκληση εμπλοκής ακόμα και του Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ομαλότητα του τόπου και τη γαλήνη του χριστεπώνυμου πληρώματος της Εκκλησίας. Η σιωπή, υπογραμμίζει, μπροστά σε τέτοια γεγονότα ταιριάζει μόνο σε όσους ή δεν έχουν σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία ή επιθυμούν ή δεν αντιλαμβάνονται τον επερχόμενο ευτελισμό της ορθόδοξης παράδοσης του λαούς μας μαζί με τον ευτελισμό του κύρους της Ιεραρχίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί εκτός από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας και όσα μέλη της ιεραρχίας «ανέχονται να χρησιμοποιείται επιπλέον ο δεσμώτης εφημεριακός κλήρος που στερείται στοιχειωδών δικαιωμάτων, σε ρόλο μικροκομματαρχών και το πλήρωμα της Εκκλησίας να μετατρέπεται σε όχλο για να δικαιωθούν όσοι εχθροί της Ελλάδας επιθυμούν να την ταυτίσουν με τριτοκοσμικές καθυστερημένες χώρες όπως το Πακιστάν και η Κολομβία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ