Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
«Δεν υπάρχει αντικείμενο αντιδικίας»...

Μετά την ολοκλήρωση του χτεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τη διοργάνωση της συγκέντρωσης και το περιεχόμενο της ομιλίας επιβεβαιώθηκαν προθέσεις και στόχοι που δε συνάδουν με τον πνευματικό και κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας. Αυτή τη στιγμή ουδείς δικαιούται να σπαταλά δυνάμεις και να αντιδικεί με τέτοιο τρόπο, χωρίς να υπάρχει ανάλογο αντικείμενο. Η Κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή τη θέση της για το θέμα των ταυτοτήτων, το οποίο είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Πολιτείας».

Στο μεταξύ κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν επιπλέον ότι η χτεσινή εκδήλωση είχε ουσιαστικά τα χαρακτηριστικά μιας προσπάθειας τόσο για την «επίδειξη», όσο και για την «επιδίωξη» πολιτικής ισχύος εκ μέρους της Εκκλησίας. Συνεργάτες του πρωθυπουργού, δε, υποστήριζαν ότι ένα μέρος της Εκκλησίας «φαίνεται να έχει πάρει αποφάσεις για εκδήλωση ενός τέτοιου ρόλου».

Οι ίδιοι κύκλοι, σχολιάζοντας τον όγκο της συγκέντρωσης, υποστήριζαν ότι ήταν «αναμενόμενος» και το εξηγούσαν λέγοντας ότι «κάθε παπάς - κάτω από την επίβλεψη του κάθε μητροπολίτη - μετέφερε την ενορία του»... Εκαναν λόγο, επίσης, για την «επιστράτευση 1.000 πούλμαν».

Τέλος, οι κυβερνητικοί παράγοντες επέμεναν ότι η απόφαση για τις ταυτότητες δε θα αλλάξει, αλλά επαναλάμβαναν με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει κανένα άλλο θέμα των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας και, ως εκ τούτου, εκτιμούσαν ότι μετά και το συλλαλητήριο της Αθήνας η κατάσταση «θα πρέπει να ξεθυμάνει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ