Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψευτοδιλήμματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ! Ετσι, λοιπόν, μετά τον «εκσυγχρονισμό με κοινωνικό πρόσωπο» του Σημίτη, μετά το «νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονισμό» του Καραμανλή, ώρα είναι να προσθέσουμε στο λεξιλόγιό μας και τον... «ελληνορθόδοξο εκσυγχρονισμό»!

Φυσικά, για τη χτεσινή ομιλία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στη Θεσσαλονίκη μιλάμε, που κάθε άλλο παρά έπεισε, βέβαια, ότι κινείται «μακριά από την πολιτική», όπως ισχυρίζεται!

Οπως μας είπε, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος, είναι «σύμφωνος με την παγκοσμιοποίηση», χαίρεται να βλέπει και στηρίζει την «ιδιωτική πρωτοβουλία που θαυματουργεί», την οποία χαρακτήρισε «ελληνικό δαιμόνιο» και γενικώς στοχεύει στον «εκσυγχρονισμό» της κοινωνίας.

Εκτός πια, αν όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην Παλαιά ή στην Καινή Διαθήκη, ή τέλος πάντων κάπου στα εκκλησιαστικά κείμενα και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι. Αν είναι έτσι... ζητούμε άφεση.

ΒΕΒΑΙΑ, οι παρενέργειες τέτοιων καταστάσεων, όπως τα εκκλησιαστικά συλλαλητήρια, δεν είναι μόνο η αναβίωση εθνικιστικών αξιών και διαφόρων άλλων οπισθοδρομικών αντιλήψεων.

Πρώτα και κύρια, χωρίζονται εντελώς τεχνητά οι εργαζόμενοι και ο λαός μας σε «αναγραφομένους» και «άγραφτους» και ξεχνούν, πως και οι μεν και οι δε στο ίδιο καζάνι της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και της μονόπλευρης λιτότητας βράζουν.

Και όχι μόνον...

Βρίσκουν «πάτημα» οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι διάφοροι «πεφωτισμένοι» του Συνασπισμού (από Μπίστη μέχρι Κουναλάκη) να ετεροκαθορίζονται και να μας δηλώνουν προοδευτικοί, μέχρι και... επαναστάτες!

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και αυτοί που σήμερα δεν μπαίνουν στον κόπο να... διαλέξουν ανάμεσα στα ψευτοδιλήμματα της τεχνητής όξυνσης και του αποπροσανατολισμού! Τι να γίνει, ανάμεσα στο φανατισμό των δικεφάλων αετών και στο φανατισμό των «ευρωμονόδρομων» επιλέγουμε... να σκεφτόμαστε!!!

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ και το άλλο πάντως: Επειδή κάποιοι απόρησαν πώς τα κατάφερε η Εκκλησία και διοργάνωσε συλλαλητήριο, πώς, τέλος πάντων, καταφεύγει σε τέτοιες μορφές, ας μην ξεχνάμε πως... δεν της λείπουν οι μηχανισμοί.

Και χρήματα έχει, και υποδομή έχει, και έντυπα έχει, και ΜΜΕ γενικώς και ό,τι άλλο θέλετε. Με την ευκαιρία, μάλιστα, να θυμηθούμε ότι ο ελληνικός λαός τα πληρώνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ