Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ
Υπόλογες ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ μπροστά στο λαό

Το Πολιτικό Γραφείο καταγγέλλει την επιχείρηση τεχνητής όξυνσης και διαχωρισμού του λαού μας, με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, με αφορμή τις νέες ταυτότητες.

Το ΠΓ επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα, πίσω από αυτό τον αστικό εκσυγχρονισμό, που έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια, βρίσκεται η επιδίωξη της κυβέρνησης για πλήρη υποταγή του λαού στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων και η κατάργηση κάθε ιδέας για πάλη στο εθνικό πεδίο.

Η αντίδραση της ηγεσίας της Εκκλησίας στα κυβερνητικά σχέδια με σημαία την Ορθοδοξία, σημειώνει το ΚΚΕ, δεν απαντά στα σύγχρονα και πραγματικά προβλήματα του λαού και στους κινδύνους που απειλούν τον τόπο.

Οι θέσεις του ΚΚΕ δεν επιδέχονται παρερμηνείες ούτε κατηγορίες για «εθνικισμό» και «ουδετερότητα», όπως επιχειρούν η ηγεσία του ΣΥΝ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όλοι εκείνοι που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η συσπείρωση του λαού είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία σήμερα, με επίκεντρο όμως τη διασφάλιση των λαϊκών κατακτήσεων από την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου από τις επιλογές της ΕΕ και τις απειλές του ΝΑΤΟ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΓ και αναλυτικά ρεπορτάζ στις ΣΕΛΙΔΕΣ 3 - 5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ