Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διαβάζοντας εφημερίδες...

...λίγο πριν τη διαδήλωση

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Κοίτα, λοιπόν, το δάχτυλο, μην και δεις το δάσος. Αναλώσου στις διαδικασίες, πάρε μέρος στο διαγωνισμό του καλού εκσυγχρονιστή και το βράδυ στο τραπέζι στρώσε ολίγον από δημοκρατική συμμετοχή.

Ασε διάπλατα ανοιχτή την πόρτα, για να περάσει - με Δούρειο Ιππο το 35ωρο - η κατεδάφιση και όσων έχουν μείνει ακόμα ανέγγιχτα.

Θαύμαζε τη μαεστρία όσων συγκροτούν την Πέμπτη Φάλαγγα και την ώρα της μεγάλης σφαγής να θυμάσαι πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πληρώνει, αν δεν έχεις αποδείξει ξανά και ξανά ότι είσαι ...αντισταλινικός.

Απόλαυσε τη σιγαλιά κάτω απ' τα ραδίκια. Εκεί, πια, κανείς δεν κινδυνεύει. Εξάλλου ο χώρος επιτηρείται με συστήματα υψηλής πιστότητας και μίζες δικομματικής διάρκειας (μια «υποκλοπή» υψηλής πιστότητας έστειλε τον Μαρκογιαννάκη σπίτι του τη μία μέρα και το ίδιο σύστημα τον επανέφερε την επομένη ως διαπραγματευτή, κάτι παράξενα πράγματα...).

Το δούλεμα πάει σύννεφο, αλλά εσύ, εκεί, ακάθεκτος. Κράτα τα «σώψυχά» σου - τροφή για νεύρωση, δουλιά για ψυχιάτρους.

Αντιμετώπισε τα πάντα με ψυχραιμία και προπαντός πολιτισμένα. Εξάλλου, εσύ δεν ανήκεις στα ρετιρέ που κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, ούτε σ' αυτά που καταγγέλλει τώρα η ΝΔ. Εχεις όλα τα προσόντα να είσαι και σήμερα «μάνατζερ».

Τόσες εξετάσεις έδωσες, από το Μάαστριχτ ως τη Λισαβόνα, για να πείσεις ότι οι εργαζόμενοι ή θα είναι ανταγωνιστικοί ή δε θα υπάρχουν. Δες, τώρα, οι κόποι σου αμείβονται.

Κοίτα πόσο όμορφα εγκαλείται η ΝΔ, όχι γιατί εφαρμόζει την ίδια με το ΠΑΣΟΚ πολιτική, αλλά γιατί στερείται πνεύματος εκσυγχρονισμού.

Τώρα, αν εκεί στο χλοερό σου τόπο, ακούς και τίποτα άγριες φωνές έξω απ' τη μάντρα με τα κυπαρίσσια, μην ανησυχείς, κάτι αμετανόητοι κομμουνιστές διαδηλώνουν. Εσύ, εκεί: Πτώμα!

Η Ζωή, ήτανε πάντοτε αλλού, ευτυχώς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ