Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
«Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στο μνημόνιο»

Ανακοίνωση του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα με ανακοίνωση του Διεθνούς Τμήματός του καταδικάζει έντονα τις προσπάθειες να εγκριθεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Τέτοιες τακτικές θυμίζουν ενέργειες του παρελθόντος, όταν οι αντιδραστικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους ενάντια στους κομμουνιστές και δε σταμάτησαν εκεί, αλλά επιτέθηκαν και στο λαό και κατέστρεψαν τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ιστορία μάς διδάσκει ότι με τον αντικομμουνισμό διακυβεύονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και τα κοινωνικά και οικονομικά επιτεύγματα της εργατικής τάξης. Εμείς, το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα είμαστε περήφανοι για το παρελθόν των κομμουνιστών στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Οι κομμουνιστές στην Ευρώπη έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης της Ευρώπης».

Και καταλήγουν οι Σουδανοί κομμουνιστές, λέγοντας: «Σήμερα είναι οι κομμουνιστές, αύριο ο λαός. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές της Ευρώπης και ιδιαίτερα στο αδελφό κόμμα, το ΚΚΕ. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτούς που απαιτούν την κατάργηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ