Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΕΡΒΟΛΑΡΑΚΗΣ

Δήμαρχος Τεμένους Ηρακλείου Κρήτης

«Με αγανάκτηση, στην προοδευτική κοινωνία του Δήμου Τεμένους, παρακολουθούμε την προώθηση από την πολιτική επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης του μνημονίου "Για την ανάγκη καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων και των κομμουνιστικών κομμάτων που δεν καταδικάζουν αυτά τα εγκλήματα".

Είναι αδιανόητο για όλη τη δημοκρατική Ευρώπη, αλλά ειδικότερα στη χώρα μας που το κομμουνιστικό και αριστερό κίνημα έχει καταγραφεί ως μια σημαντική δύναμη αντιπαράθεσης με το φασισμό, να προωθούνται σε θεσμικά όργανα, ιδέες και προτάσεις που εξισώνουν θύτες και θύματα, βασισμένες στη λογική των δύο άκρων.

Στο Δήμο Τεμένους που αντρώθηκε το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, με τη συμμετοχή και των κομμουνιστών συνδημοτών μας, που στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες, στον αντιδικτατορικό αγώνα, πρωταγωνίστησαν οι αριστεροί της περιοχής μας, θεωρούμε αδιανόητο να εξομοιώνεται η αγωνιστική κοινωνική δράση με εγκλήματα και την τρομοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορική μνήμη μας και με ανιστόρητες αποφάσεις να την αντικαταστήσει με μισαλλόδοξες κρίσεις, που έχουν προφανή πολιτική σκοπιμότητα.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί χρέος όλης της προοδευτικής κοινότητας της χώρας μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις για μια πολυπολιτισμική κοινωνία πλουραλιστικής σκέψης, κοινωνία συνεργασίας και προόδου, ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις που προσπαθούν να αλλάξουν το γεωγραφικό χάρτη και την ιστορία της Βαλκανικής και της Ευρώπης.

Ο λαός μας, τα πολιτικά κόμματα, η κυβέρνηση, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της χώρας μας είμαστε σίγουροι ότι θα καταδικάσουν και θα καταψηφίσουν το αντιδραστικό μνημόνιο και τους εμπνευστές του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ