Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής

«Με πραγματική δυσπιστία ενημερώθηκα για το περιεχόμενο του μνημονίου, το οποίο επιχειρείται να ψηφιστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ποτέ δε θα μπορούσα να διανοηθώ, όπως πιστεύω και κάθε λογικός πολίτης, ότι οι κινούντες τα νήματα σήμερα της Ευρώπης - προφανέστατα σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ - θα επιχειρούσαν, εκτός από το παρόν μας, να ρυθμίσουν, να πλαστογραφήσουν και να ισοπεδώσουν ακόμα και το πρόσφατο ευρωπαϊκό παρελθόν.

Η προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού, μιας ιδεολογίας που καθοδήγησε ατομικούς και συλλογικούς αγώνες σε όλες τις χώρες και μάλιστα στις δυσκολότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, που θωράκισε όλους όσοι πίστευαν σε έναν καλύτερο κόσμο, η ταύτιση αυτή λοιπόν με την πιο αποτρόπαιη σελίδα της ανθρωπότητας, το ναζισμό, αποτελεί, κατά την άποψή μου, έγκλημα και μόνο ως προς τη σύλληψή της ως ιδέα.

Ανεξάρτητα από την ιδεολογία του καθενός μας και μόνο η ύπαρξη στοιχειώδους δημοκρατικής συνείδησης μέσα μας, επιβάλλει να μην ανεχθούμε τέτοιες παρανοϊκές ταυτίσεις που το μοναδικό τους κίνητρο αποδεικνύεται ότι είναι η δημιουργία άλλοθι και μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση ιστορικού άλλοθι στα εγκλήματα κατά της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας, που τελούνται σήμερα στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ακόμα και μέσα σε ευρωπαϊκές χώρες και πολύ πρόσφατα τα βιώνουμε και εμείς σήμερα με τις απαγωγές, τις ανακρίσεις και όλη αυτήν την παράνομη συμπεριφορά απέναντι στους Πακιστανούς που ζουν στη χώρα μας.

Η στάση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο συγκεκριμένο θέμα, κατά την άποψή μου, θα καταδείξει εάν η Ευρώπη φυλάσσει για τον εαυτό της το ρόλο ενός βαθιά συντηρητικού βαστάζου και δορυφόρου των ΗΠΑ ή μιας ακέραιης δημοκρατικής δύναμης που τιμά την ιστορία των λαών της και των πολιτών της.

Νομίζω ότι έχουμε χρέος όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε ιδεολογία, να αντιδράσουμε σε αυτό μνημόνιο, το οποίο πιστεύω ότι κάθε άλλο παρά τυχαία έρχεται στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ