Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ναύαρχος ε.α., επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

«Το επίμαχο, σουηδικής και όχι μόνο προέλευσης, αποκρουστικό και κακόβουλο κείμενο, μόνο ένας νοσηρός νους μπορούσε να επινοήσει. Υπ' αυτή την έννοια ο συντάκτης του θα μπορούσε -και πρέπει - να παραδοθεί στη χλεύη, στην ανυποληψία και στην περιφρόνηση. Το γεγονός, όμως, ότι έγινε αποδεκτή από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης η προώθησή του προς συζήτηση στην Ολομέλεια, είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης που επιχειρείται με αυτό, μιας πολιτικής ιδεολογίας με παγκόσμια λαϊκή αναγνώριση που - ανεξάρτητα από τα όποια λάθη της καταλογίζονται πως διέπραξε - μετράει σε εκατομμύρια τους αγωνιστές που έπεσαν υπερασπιζόμενοι αυτή τους την ιδεολογία, με την πανούκλα του ναζισμού που μετέτρεψε την Οικουμένη, στο πρώτο ήμισυ του 20ού αιώνα, σ' ένα απέραντο κρεματόριο, είναι κάτι που κανένας ελεύθερος άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί. Μα πέρα απ' αυτό, εκείνο που είναι άκρως επικίνδυνο, είναι πως ο εμπνευστής του σχεδίου προσπαθεί να το επεκτείνει και στο σήμερα. Οι προθέσεις του είναι ευκρινείς και δικαιολογείται απολύτως η παγκόσμια λαϊκή οργή, που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του.

Ιδιαίτερα, εμείς οι Ελληνες, που βιώσαμε στο πετσί μας, όχι μόνο τη θηριωδία του ναζισμού αλλά και την επινόηση - καλή ώρα - κάποιων ντόπιων σκοταδιστών, οι οποίοι ενήργησαν ως πρόδρομοι ανάλογων σχεδίων, θεσπίζοντας νόμους στο παρελθόν που χώρισαν τον ελληνικό λαό σε διάφορες κατηγορίες, όπως κομμουνιστές, συνοδοιπόρους και μιάσματα από τη μια μεριά, και εθνικόφρονες από την άλλη, βλάπτοντας την πατρίδα μας σε αφάνταστο βαθμό, αποκρούουμε με αγανάκτηση τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Για τους παραπάνω λόγους η μόνη στάση που επιβάλλεται από την πλευρά μας είναι η απόκρουση του επαίσχυντου σχεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ