Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πλούσια διεθνής δραστηριότητα

Συνεχίζεται η διεθνής καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου από πολλά κόμματα, οργανώσεις, φορείς και προσωπικότητες από χώρες ολόκληρου του πλανήτη.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, πικετοφορίες, έχουν εκδοθεί ψηφίσματα διαμαρτυρίας και, ταυτόχρονα, προχωρά και η συγκέντρωση υπογραφών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που θα παραδοθούν στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, προετοιμάζεται για το Σάββατο 21 του Γενάρη, στις Βρυξέλλες, συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ. Και λίγες μέρες αργότερα, την ερχόμενη Τρίτη, 24 του Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης, τη μέρα της έναρξης της συζήτησης του αντικομμουνιστικού μνημονίου στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι υπογραφές ανθρώπων, που αντιδρούν στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και την προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, καθώς και την ποινικοποίηση της δράσης τόσο των κομμουνιστών, όσο και άλλων λαϊκών αγωνιστών. Μια τέτοια προσπάθεια γίνεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.no2anticommunism.org, όπου συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών και μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι υπογραφές.

Την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει ήδη το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ΚΕΚΡ, η Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ - ΚΚΣΕ) (στην οποία εντάσσονται 16 ΚΚ από την πρώην ΕΣΣΔ), εκτός από το ΚΚΡΟ και τα ΚΚ Αμπχαζίας, ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Καζαχστάν, ΚΚ Κιργιζίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λιθουανίας, ΚΚΔ της Μολδαβίας, ΚΚ Νότιας Οσετίας, ΚΚ Ουζμπεκιστάν, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Τουρκμενιστάν, ΚΚ Υπερδνειστερίας. Επίσης, το ΚΚ Τουρκίας, το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, το Νέο ΚΚ Βρετανίας, το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, το Αλβανικό ΚΚ, το ΚΚ Σλοβακίας, το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το ΚΚ Λουξεμβούργου, το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Νορβηγίας, το Σουδανικό ΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ