Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

«Το θεωρώ ύποπτο και υποκριτικό με την πολιτική σημασία των εννοιών αυτών.

Κάθε δημοκράτης ανεξάρτητα ποιες ιδέες, πολιτικές, όπως αυτές εκφράζονται με τα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα της χώρας μας, ασπάζεται, δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την κίνηση της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία προωθεί για ψήφιση στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ένα τέτοιο μνημόνιο.

Ενα μνημόνιο που ισοπεδώνει ιστορίες, δυναμικές κινημάτων φιλολαϊκών που στήριξαν τη δημοκρατική ιδέα, που στήριξαν την πρόοδο, κοινωνικές ιδεολογικά επαναστάσεις και δημιούργησαν συστήματα, τα οποία είχαν στο επίκεντρό τους τον ίδιο τον άνθρωπο με τη μοίρα που έχει αυτός σε αυτή τη ζωή.

Αρα, θεωρώ ότι υπάρχει υποκρισία, είναι ύποπτο.

Είναι κίνηση, η οποία στοχεύει στο να αποδυναμώσει τα προοδευτικά κινήματα. Μπορεί τώρα να είναι μια περίοδος που υπάρχουν αδυναμίες, υπάρχουν προβλήματα σ' αυτά τα κινήματα, υπάρχει μονοπωλιακή ιδεολογική πλατφόρμα, η οποία παρουσιάζεται και φιγουράρει ως η μόνη λύση στα κοινωνικά αδιέξοδα, αλλά είναι βέβαιο ότι όπως πάει η παγκοσμιοποίηση και όπως πάει το συντηρητικό σύστημα στην πολιτική, θα βρεθούμε σε αδιέξοδα κοινωνικά και τότε θα είναι πολύ επίκαιρο το γεγονός ότι ο άνθρωπος επαναστατεί και διεκδικεί τα δίκαιά του, και τότε θα είναι επίκαιρο και ένα τέτοιο μνημόνιο το οποίο τώρα ακριβώς είναι ύποπτο.

Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή όπου κάθε δημοκράτης με βασικές αρχές δημοκρατικής ευαισθησίας πρέπει να αντιδράσει και να καταθέσει την αντίθεσή του απέναντι σε αυτό το μνημόνιο.

Επίσης δεν μπορούμε να δεχτούμε την ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Δεν μπορεί αγωνιστές που πιστεύοντας στις αρχές του κομμουνισμού ως θεωρία και ως πολιτικό σύστημα, δώσανε το αίμα τους, τη ζωή τους, φυλακίστηκαν διώχτηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για τις ιδέες της δημοκρατίας και της ελευθερίας - ανεξάρτητα η κορυφή του συστήματος ποια λάθη μπορεί να έχει κάνει κατά καιρούς - να τους ταυτίζεις με ανθρώπους που κυριάρχησαν ως ναζιστές οι οποίοι όντως έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του ίδιου του ανθρώπου κατά της ίδιας της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ