Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

«Θεωρώ ότι είναι ένα κείμενο το οποίο θέλει να ξεστρατίσει την Ευρώπη σε άλλες λογικές, στην κατεύθυνση να συμψηφίσει σύγχρονα εγκλήματα που διαπράττουν κάποιες υπερδυνάμεις εις βάρος μικρών λαών.

Τα λέω εγώ αυτά που δεν ανήκω στο χώρο της κομμουνιστικής Αριστεράς. Κάθε άλλο. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι στον αντίπερα πόλο, όμως θεωρώ, ως δημοκράτης και ως άνθρωπος που ζω την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ότι η Ευρώπη αντί να κοιτάξει να αναπληρώσει το μεγάλο έλλειμμα που έχει στη δημοκρατία της, σύρεται σε κείμενα που κάθε άλλο παρά προάγουν τη δημοκρατία και θα έλεγα και τον πολιτικό πολιτισμό στην ΕΕ.

Θεωρώ ότι αυτό το κείμενο είναι κατάπτυστο και πρέπει να αποσυρθεί.

Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της. Στην Ευρώπη μπορούν να υπάρξουν, να ζήσουν, να κυκλοφορούν ελεύθερα οι πολιτικές ιδέες, τα πολιτικά συστήματα και οι πολιτικές φιλοσοφίες χωρίς περιορισμούς, χωρίς ποινικοποιήσεις και οι λαοί είναι εκείνοι που θα αναδείξουν, θα ασπαστούν, αποδεχτούν τις κοσμοθεωρίες, τις πολιτικές. Εν πάση περιπτώσει η Ευρώπη να ταχθεί και να συνεχίσει αυτή την πορεία που είχε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των συστημάτων και των φιλοσοφιών.

Θεωρώ, ως πολίτης και ιδιαίτερα ως Καβαλιώτης πολίτης, ότι θίγομαι από αυτό το κείμενο. Αλλωστε, η Καβάλα έχει μια παράδοση στους λαϊκούς αγώνες και έχει δώσει απτά δείγματα γραφής σε όλες τις επικίνδυνες, αμφισβητούμενες και κρίσιμες περιόδους της ελληνικής Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ