Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΥΡΟΚΙΑΒΙΤΣΙΟΥΣ
Το μέλλον ανήκει στον κομμουνισμό!

Ο Μικόλας Μπουροκιάβιτσιους πρώην Α΄ Γραμματέας του ΚΚ Λιθουανίας, ο οποίος μόλις πριν μια βδομάδα αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της χώρας του όπου κρατούνταν για τα πολιτικά του φρονήματα έστειλε στην ΚΕ του ΚΚΕ για τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι της υπέροχης Ελλάδας!

Θέλω να ευχαριστήσω την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ζεστές κουβέντες, που με στήριξαν ως πολιτικό κρατούμενο, που στήριξαν την ταξική κομμουνιστική στάση μου, την οποία υπερασπίστηκα στο δικαστήριο. Παρέμεινα και παραμένω σταθερός στις προλεταριακές και διεθνιστικές θέσεις της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους.

Παρέμεινα πιστός στα επιστημονικά ιδανικά του κομμουνισμού όλα τα 12 χρόνια της φυλάκισής μου για την πολιτική κομμουνιστική δράση μου και παραμένω πιστός σ' αυτήν και τώρα που είμαι στην ελευθερία, που είδα στις 13 Γενάρη 2006.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να επισκεφτώ την Ελλάδα, αλλά μετά από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην καρδιά δεν μπορώ να έρθω στην Αθήνα.

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην ηρωική στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον αγώνα για το σοσιαλισμό και πλήρως υποστηρίζω τους κομμουνιστές και τους προοδευτικούς πολίτες της Ελλάδας, που τάσσονται ενάντια στα νεοφασιστικά σχέδια των ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων, που επιδιώκοντας να κατηγορήσουν τον κομμουνισμό, του χρεώνουν τα επινοημένα "εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων". Καλώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους όλων των χωρών του κόσμου να τοποθετηθούν ενάντια στην επικύρωση της εισήγησης "για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων", στη συνεδρίαση του Γενάρη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Να απορρίψουν αυτή, τη "μαγειρεμένη" στο φασιστικό στιλ, "εισήγηση" των αντιδραστικών δυνάμεων για τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Εγώ, ως κομμουνιστής κι ως επιστήμονας, δηλώνω ότι το μέλλον ανήκει στον κομμουνισμό, στην αρχή στην πρώτη φάση του, το σοσιαλισμό. Εύχομαι σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της ένδοξης Ελλάδας, που συγκεντρώθηκαν στην αποψινή σας συγκέντρωση, σταθερότητα και γενναιότητα στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας. Ας δυναμώσει κι άλλο η αλληλεγγύη κι η ενότητα της προοδευτικής ανθρωπότητας του πλανήτη μας!

Ανθρωποι! Παλέψτε αποφασιστικά ενάντια στο νεοφασισμό! Οι κομμουνιστές είναι η πιο ελπιδοφόρα δύναμη του εργαζόμενου λαού στην πάλη για την ευτυχία της ανθρωπότητας και της ανάπτυξης της κοινωνίας στο δρόμο της προόδου και του Κομμουνισμού.

Με κομμουνιστική εκτίμηση, ο πρώην πολιτικός κρατούμενος στη Λιθουανία, κομμουνιστής

Μικόλας ΜΠΟΥΡΟΚΙΑΒΙΤΣΙΟΥΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ