Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΝΙΚΙΤΙΝ
Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας, ισχυροί στην αλήθεια μας

«Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα στην Αθήνα για να πούμε ένα αποφασιστικό "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!" Αυτό το κάλεσμά μας για κοινή δράση το απευθύνουμε σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ενάντια σε μια από τις πιο εξεζητημένες πολιτικές προβοκάτσιες στη σύγχρονη Ευρώπη».

Μ' αυτά τα λόγια άνοιξε το χαιρετισμό του στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση ο Βλαντιμίρ Νικίτιν πρόεδρος της Κεντρικής Κομματικής Επιτροπής Ελέγχου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρώσικης Ομοσπονδίας, δίνοντας το στίγμα της στάσης των κομμουνιστών και της Ρωσίας, απέναντι στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Αμέσως μετά, ο Β. Νικίτιν τόνισε: «Η Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκεται μπροστά σε μια πρωταρχικής σημασίας επιλογή: `Η θα απορρίψει την προβοκατόρικη επιχείρηση, που ξεκίνησε από μια σειρά ανατολικο - ευρωπαϊκά μέλη και στηρίζεται από τις ΗΠΑ, ή από μόνη της θα χρεοκοπήσει ως συλλογικό όργανο των κρατών της Ευρώπης, που στηρίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της κυριαρχίας του νόμου και της δημοκρατίας. Για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έφτασε η ώρα της αλήθειας! Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί η στάση της διεθνούς κοινότητας προς αυτήν την οργάνωση, που εδώ και καιρό υποφέρει από βαθιά κρίση και όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο βάλτο του αντικομμουνισμού, της υποστήριξης του απαρτχάιντ, των δύο μέτρων και σταθμών στην ηθική και στην κρίση. Είναι ολοφάνερο πως η έγκριση αυτής της απόφασης θα επιβάλει τη λήψη αποστάσεων από την Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης όχι μόνο των κομμουνιστών, αλλά και άλλων προοδευτικών ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο. Θα καθορίσει τη στάση προς την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης των μεγαλύτερων σύγχρονων κρατών του κόσμου, όπως είναι η Κίνα, το Βιετνάμ, η Κούβα, η Ινδία, η Βραζιλία, η Βενεζουέλα κ.ά.


Οι οργανωτές αυτής της πανευρωπαϊκής δίκης -παρωδίας κατά των κομμουνιστών δε θα πρέπει να ξεχνάνε για το θλιβερό τέλος των πνευματικών τους γονιών και προγόνων. Είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας και ισχυροί στην αλήθεια μας! Εμείς σώσαμε τον κόσμο από τη φασιστική χολέρα, μπροστά στην οποία τα δίπλωσαν οι στυλοβάτες της αστικής δημοκρατίας. Εμείς δείξαμε το δρόμο στο μέλλον. Ποτέ και σε κανέναν δε θα γονατίσουμε! Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους φίλους μας με αποφασιστικότητα και επιμονή. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φόρεσε τη σκοροφαγωμένη προβιά των αντικομμουνιστικών λύκων κι εκείνων που στέκονται πίσω από αυτή την αισχρή πρωτοβουλία, δε λυπάται τις προστυχιές, τις πανουργίες, και τις απειλές για να μας εμποδίσει. Τώρα είναι η ώρα να πούμε ένα αποφασιστικό "ΟΧΙ" στους προβοκάτορες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρέπει να δράσουμε με ευρύτερο μέτωπο στο όνομα του μέλλοντος, στο όνομα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Ο νεοφασισμός δε θα περάσει! Θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ