Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΙΛΑΝ ΚΡΑΪΤΣΚΑ
Οπλο μας η ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος

Απτά δείγματα γραφής των συνεπειών που θα έχει τυχόν υπερψήφιση του αντικομμουνιστικού μνημονίου δίνει η περίπτωση της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας που διώκεται με στόχο να κηρυχτεί παράνομη. Στο χαιρετισμό του, χτες στη συγκέντρωση, ο Μίλαν Κράιτσκα Πρόεδρος της ΚΝ Τσεχίας τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, η οποία αμφισβητεί το στάτους της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας ως οργάνωσης και προσπαθεί να εξαναγκάσει τους νέους κομμουνιστές να απαρνηθούν το πολιτικό τους πρόγραμμα, την κομμουνιστική ταυτότητα, τους στόχους και τα θεωρητικά της θεμέλια των Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν, δηλαδή το Μαρξισμό ως σύνολο.

Σε αυτή τη βάση, το υπουργείο Εσωτερικών της τσέχικης Δημοκρατίας απειλεί να θέσει εκτός νόμου την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας. Εάν αυτό συμβεί θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα προηγούμενο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια και σε άλλες κοινωνικές οργανώσεις».

«Αυτή η επίθεση - συνέχισε ο ομιλητής - ενάντια στην τσέχικη κομμουνιστική νεολαία αποτελεί απλώς την κλιμάκωση μιας μακρόχρονης αντικομμουνιστικής καμπάνιας που εντάθηκε φέτος. Μεταξύ των εκδηλώσεών της ήταν για παράδειγμα μια έκκληση με τίτλο "Ας καταργήσουμε τους κομμουνιστές", μια απόπειρα δεξιών γερουσιαστών να περάσουν ένα νόμο που θα ποινικοποιούσε τις κομμουνιστικές ιδέες και το κομμουνιστικό κίνημα καθώς και τη λέξη "κομμουνιστικό" αυτή καθαυτή. Την ίδια στιγμή, αυτό το σχέδιο νόμου εξίσωνε τις κομμουνιστικές ιδέες με το φασισμό και τα εγκλήματα του. Αυτό το κείμενο ήδη έχει περάσει από τη Γερουσία και τώρα πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή. Μια αποκαλούμενη "ανθρωπιστική οργάνωση" υπό την επωνυμία "Ανθρωποι σε Ανάγκη" έχει επίσης επιδοθεί σε μια αντικομμουνιστική εκστρατεία. Αυτή η οργάνωση έχει ξεκινήσει μια έντονη αντικομμουνιστική εκστρατεία μέσα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσφατα επίσης, η Βουλή των αντιπροσώπων της Τσέχικης Δημοκρατίας υιοθέτησε ένα νέο Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο είναι έγκλημα να επιδοκιμάζει ή να αρνείται κανείς τα εγκλήματα του ναζισμού και τα λεγόμενα κομμουνιστικά εγκλήματα.


Η διεθνής ενότητα του κομμουνιστικού και προοδευτικού κινήματος είναι το όπλο μας για να σταματήσουμε όλες τις αντικομμουνιστικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ