Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

«Οι δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, εκφράζοντας τα δημοκρατικά αισθήματα των δημοτών μας, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο μνημόνιο της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και την προσπάθεια να προωθηθεί για ψήφιση στην ολομέλεια, που θα γίνει στις 24 - 27 Γενάρη του 2006.

Το μνημόνιο αυτό, εκτός του ότι αποτελεί προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και συκοφαντεί το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα των λαών όπου και οι κομμουνιστές μαζί με εκατομμύρια δημοκράτες συνέτριψαν το φασισμό, στρώνει το δρόμο να διωχθούν εκ νέου δημοκράτες πολίτες με βάση τα πολιτικά τους φρονήματα. Στην ουσία, στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα στο σύνολό του.

Δυστυχώς, έχουμε πικρή εμπειρία στη χώρα μας από τέτοιες καταστάσεις.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, τους βουλευτές του νομού και τους ευρωβουλευτές να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική αυτή πρόκληση, να πρωταγωνιστήσουν στην καταψήφιση του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Ζητούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποσυρθεί το κείμενο αυτό, που προσβάλλει την ιστορική μνήμη και τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας».

Το παραπάνω κείμενο καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου υπογράφουν οι εξής δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης:

Μιχάλης Μπουρμπουδάκης δήμαρχος Κόφινα.

Μιχάλης Μαρκομιχελάκης δήμαρχος Τυμπακίου.

Εμμανουήλ Σμυρνάκης δήμαρχος Καστελλίου.

Γιώργος Ματθαιάκης δήμαρχος Γοργολαΐνη.

Σταύρος Χαλκιαδάκης δήμαρχος Τυλίσσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ