Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗΣ

«Φυσικά είμαστε κατά αυτού του μνημονίου, έτσι όπως έχει γραφτεί και έτσι όπως έχει διατυπωθεί. Μάλιστα, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει ομόφωνα το μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το μνημόνιο αυτό προσπαθεί να εξομοιώσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό και η προσπάθεια αυτή αποτελεί πρόκληση για την ιστορική μνήμη και προσβολή των νεκρών κομμουνιστών που θυσίασαν τη ζωή τους κατά του ναζισμού και του φασισμού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Το μνημόνιο αυτό θέτει όλους μας ενώπιον σοβαρών ζητημάτων ιστορικής συνείδησης, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του καθενός μας.

Η μελλοντική επιστημονική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων ανήκει στους ιστορικούς, στους οποίους δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα και ενδεχομένως λανθασμένα συμπεράσματα και μάλιστα από έναν τόσο μεγάλο και σοβαρό οργανισμό, όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το δημοτικό συμβούλιο του Ελευθερίου Κορδελιού κι εγώ προσωπικά, καλούμε όλους τους φορείς, τα ελληνικά κόμματα, όλους τους βουλευτές να καταγγείλουν το μνημόνιο και να απαιτήσουν την απόσυρσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ