Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνένοχοι

Σε γνώση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων «ή τουλάχιστον των μυστικών υπηρεσιών τους» γίνονταν οι απαγωγές και αερομεταφορές «υπόπτων» για τρομοκρατία από την αμερικανική CIA, σημειώνει ο Ελβετός βουλευτής Ντικ Μάρτι στην προκαταρκτική έκθεσή του για το θέμα, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

«Αποδείχθηκε και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση», είπε ο βουλευτής, «ότι άνθρωποι απήχθησαν, στερήθηκαν την ελευθερία τους και μεταφέρθηκαν, ...μέσω Ευρώπης, σε χώρες όπου και υπέστησαν βασανιστήρια». Η έκθεση αναφέρει πως περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στο δίκτυο αερομεταφοράς της CIA. Παράλληλα, ο βουλευτής κατέκρινε τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερα των χωρών της ΕΕ, για το γεγονος πως προβάλλουν συχνά εμπόδια στη διεξαγωγή ερευνών γύρω από το θέμα αυτό, φέρνοντας ως κύριο παράδειγμα τη Γερμανία.

Περιττό να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η ελληνική κυβέρνηση και, ιδιαίτερα, οι αρμόδιοι υπουργοί συνεχίζουν να μη γνωρίζουν τίποτε σχετικό και να μην έχουν αντιληφθεί το παραμικρό συμβάν στην ελληνική επικράτεια, σχετικά με τις απαγωγές και αερομεταφορές της CIA...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ