Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

ΤΟ ΒΙΩΜΑ: «Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι στην Κεφαλονιά χάνουν την υπομονή τους. Δεν μπορούν να διανοηθούν τι έφταιξε που γυρίζουν τόσα χρόνια πίσω. Οι πιο πολλοί λένε ότι νιώθουν σα να έχουν γυρίσει στην εποχή της Κατοχής. "Τουλάχιστον τότε είχαμε νερό. Χωρίς ρεύμα αντέχουμε, χωρίς νερό ως πότε μπορούμε;" αναρωτιούνται» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»)

ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Πυρά κερδών "γάζωσαν" τα ταμεία της αμερικανικής Lockhead Martin. Η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 53% το τελευταίο τρίμηνο του 2005, χάρη στις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες του αμερικανικού Πενταγώνου που έχει εστιάσει στον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν (...) για το 2006 εκτιμά ότι τα έσοδα θα ανέλθουν κοντά στα 40 δισ. δολάρια, σχεδόν το 1/5 του ελληνικού ΑΕΠ!» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)

Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»: «Η σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να τεθούν οι βάσεις ενός διαρκούς ανοιχτού διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εργασίας με ένα και μοναδικό στόχο: την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης των πολιτών» (η θέση στον κυριακάτικο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ: «Ο κώδικας Καραμανλή - Παπανδρέου βασίζεται σε τέσσερις αρχές. Αυτές είναι: Οχι χτυπήματα κάτω από τη μέση, ιδίως σε προσωπικά θέματα. Αναγνώριση του θετικού έργου που άφησε κάθε παράταξη στον τόπο. Συνεννόηση για τα εθνικά θέματα, σε κρίσιμες στιγμές. Συναίνεση σε μεγάλες βασικές αλλαγές για την οικονομία (λ.χ. μονιμότητα στις ΔΕΚΟ)» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΝΩ... ΤΑΞΕΩΝ: «Η κοινωνία - όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις - είναι εδώ και καιρό ώριμη για την κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών και επιθυμεί πολιτική συναίνεση για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου κι όχι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ