Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ναι στη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να μπει σε μια συζήτηση για την «άρση της μονιμότητας», δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος, υπεύθυνος για την αναθεώρηση του Συντάγματος από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στην κυβέρνηση για να προχωρήσει σε ακόμα πιο αντιδραστικές εργασιακές αλλαγές, ανέφερε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση «έθεσε το θέμα υπάρχει». Ενστερνιζόμενος και τις... ανάγκες του κεφαλαιούχων, έσπευσε να αναφέρει ότι το θέμα «μπορεί να το θέσουν και άλλοι κοινωνικοί φορείς, ο ΣΕΒ πχ». Οσο για τις... διαφωνίες που εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο Θ. Πάγκαλος παρουσιάζοντας το ρόλο που έχουν αναλάβει οι «πράσινοι συνδικαλιστές», ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Πολυζωγόπουλος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Πρέπει να εξυπηρετεί και τις δυο αποστολές»...

Στην ίδια συνέντευξη, ενισχύοντας την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κόμμα του «δε δικαιούται να χάσει τις εκλογές από τη σημερινή ΝΔ». Προχώρησε στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές «δε θα πάρει την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη», κάλεσε τον Κ. Σημίτη «να ασχοληθεί με τον Πειραιά», αφού όπως είπε «έχει καιρό να πάει» στην εκλογική του περιφέρεια, ενώ δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει τις γνωστές προβοκατόρικές δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «ανταλλαγή ΝΔ και ΚΚΕ» ενόψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις «δημιουργούν ηττοπάθεια» και «δε διευκολύνουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ ενόψει δημοτικών εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ